WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x groene vakantie-uitstapjes

Waar de reis ook naartoe gaat, ik check vooraf altijd of er een spraakmakende tuin nabij mijn verblijf ligt. Vorig jaar kwam ik niet verder dan het Gelderse Epe, maar ook daar heb ik de geweldige borders van Kijktuinen Nunspeet nog meegepikt. Ga je de grens over? Deze groene pareltjes zijn het omrijden waard.

Londen (Kew) – Royal Botanic Gardens

Met ’s werelds grootste collectie aan levende planten mag je de botanische tuinen op ca. 30 minuten van Londen centrum niet missen. Ik bezocht het historische stukje Londen in hartje winter en daarmee was ik al meer dan een halve dag zoet. Plan er dus zeker een volle dag voor.

groene vakantie

Marrakesh – Majorelletuin

Ontworpen door Jacques Majorelle en doorontwikkeld door Yves Saint Laurent. De Franse modeontwerper YSL? Oui, opmerkelijk genoeg had hij ook een bijzondere liefde voor planten. De nadruk in de botanische tuinen ligt op planten uit de cactusfamilie en bougainville. Ook zie je hier veel majorelleblauw, een typische blauwkleur die vernoemd is naar de ontwerper.

highline new york

New York – Highline

Bezoek je Manhattan, dan mag je als Nederlandse groenliefhebber de Highline niet overslaan. Onze eigen Piet Oudolf ontwierp dit verhoogde, 2,2 km lange, verhoogde stadspark in West-Manhattan. De ideale tijd voor een bezoek is augustus of september want zoals we gewend zijn van Piet Oudolf, was hij niet te zuinig met siergrassen en prairieplanten.

De tuinen van Claude Monet

Giverny – De tuinen van Claude Monet

Jazeker, de beroemde waterlelies van deze impressionist zijn in het echt te bewonderen. Achter zijn voormalige woonhuis in Giverny (op ca. 80 km van Parijs) tref je de livebeelden aan van zijn schilderijen. Koop vooraf online tickets, dat bespaart je een flinke wachtrij.

Sydney – One Central Park

’s Werelds hoogste verticale tuin vind je in het Australisch Sydney, rondom het mooie park Chippendale Green. Dubbele reden voor een bezoek.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Bron foto’s: FondationJardinMajorelle, The High Line, Fondation Claude Monet

nog meer: tuinieren