Tropische tuinmeubels voor zwoele zomeravonden

beeld vtwonen Beeld

De temperatuur stijgt, de avonden zijn lang. Wel zo lekker om na een werkdag nog een afzakkertje te doen in de tuin. Dan wil je natuurlijk wel gezellig zitten. Bovendien heb je de hele zomer nog profijt als je nu alvast een plan de campagne bedenkt en de tuin onder handen neemt.

Lees verder onder de advertentie

Verlengstuk van je huis

In het voorjaar en de zomer verplaatst het leven zich naar buiten. Tafelen op het terras, een boek lezen op de patio, blijven plakken op het balkon om te ontsnappen aan de hitte in huis: de grens tussen binnen- en buitenleven vervaagt. Als je er toch zoveel tijd doorbrengt, verdient de buitenruimte alle aandacht. Zo maak je van de tuin een verlengstuk van je huis.

Lekker zitten

Comfortabele zitplekken zijn een must wanneer je in de warmere maanden veel tijd buiten doorbrengt. Welke tuinmeubels je kiest, is voor een groot deel afhankelijk van wat je buiten wil doen. Zit je graag uren met vrienden te tafelen? Dan zijn een ruime tafel en voldoende zitplekken belangrijk. Als je je liever terugtrekt met een boek is investeren in een comfortabele loungestoel of bank een beter idee.

Aankleden

Beschouw de buitenruimte als een nieuwe styling-kans. Wel zo leuk om die plek aan te kleden en te decoreren; ook als er niet per se een speciale gelegenheid is. Hang een lichtsnoer op, voeg wat kleur toe met kussens en maak het knus met comfortabele meubels. Met uitgesproken potten en planten voeg je persoonlijkheid toe en als je echt de smaak te pakken hebt, kun je ook de veranda, patio of overkapping voorzien van een lik verf. Maak de plek nog gezelliger door te investeren in een buitenkleed.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Sfeer maken

Lichtsnoeren en guirlandes zijn sfeermakers pur sang. Je kan ook overwegen te investeren in meer permanente verlichting en een heater om de zomeravonden zo lang mogelijk te rekken. Een vuurkorf geeft gezelligheid, warmte en kan dienst doen als barbecue. Dat is win-win-win.

Bouw een oase

Creëer een weelderige, tropische oase en breng die groene vingers tot leven. Begin met wieden, verwijderen, bedekken en de grond van de planten die je al hebt vruchtbaar maken om het groen weer tot leven te wekken. Dan maak je de balans op en kun je richting tuincentrum om de gaten op te vullen. Met potten en hangplanten ben je flexibel en kun je naar hartenlust schuiven tot het groen precies zo weelderig is als je hebben wil.

Lees verder onder de advertentie

Bron beeld 1: House Doctor.