Tips voor zelf buitenmuur stucen

beeld vtwonen Beeld Fotografie COULEUR LOCALE (couleurlocale.eu)
Beeld Fotografie COULEUR LOCALE (couleurlocale.eu)

Gestuukte buitenmuren zijn stijlvol, prachtig om te zien en helemaal van deze tijd. Probleem bij een buitenmuur stucen (ook wel stuken) was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk. Dat is nu verleden tijd. Designmortel is namelijk waterdicht en vorstbestendig doordat deze is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk. Lees de tips voor zelf buitenmuur stucen met designmortel en ga zelf aan de slag.

Lees verder onder de advertentie

Designmortel geschikt voor buiten

Designmortel is een stucmortel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de tuin. De mortel is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk. Door het gebruik van cement is de designmortel waterdicht en vorstbestendig. Het maakt een tuin stijlvol en gebruikte materialen krijgen hiermee een compleet nieuwe look. Designmortel voor buitenmuren stucen is verkrijgbaar in vier kleuren; ijswit, betongrijs, taupe en antraciet.

Wanneer buitenmuur stucen

Het is bij een buitenmuur extra belangrijk wanneer je gaat stucen. Bij te warm en zonnig warm droogt het te snel op en bij regenachtig weer kan de stuc wegspoelen voordat deze droog is. Een bewolkte, maar droge dag is de beste dag voor een buitenmuur stucen. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten voordat je aan de slag gaat.

Zelf buitenmuur stucen

Wil je graag zelf een buitenmuur stucen? Designmortel is eenvoudig zelf aan te brengen en daarna met muurverf in elke andere kleur te verven. Bekijk de video over het zelf stucen van muren in de tuin.

Lees verder onder de advertentie

Stappenplan buitenmuur stucen

  1. Een sterkzuigende ondergrond eerst voorstrijken of cementgedragen platen op de muur bevestigen voor een optimaal resultaat.
  2. Mix 3 tot 3,5 liter water met een zak designmortel in een grote kuip.
  3. Strijk de designmortel met een speciale pleisterspaan op de muren.
  4. Grote gaten in de muur kun je niet in 1 keer vullen, maar breng zeker 2 of 3 lagen aan. Werk daarbij altijd nat in nat.
  5. Let wel op: als je gaat stuken, dan moet je het ook afmaken op 1 dag, anders hardt de designmortel uit.
  6. Zodra de designmortel is uitgehard, is het vorstbestendig, waterdicht en ijzersterk, dat komt omdat het op basis van cement is gemaakt.