WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze handige stijltips geef je het balkon een natuurlijke look

Niet iedereen is van de luxe van een grote tuin vol bomen, planten en weelderige borders voorzien. Met het optimistische oog op zonnige dagen, delen we daarom alvast handige tips waarmee jouw balkon minder stad en meer natuur kan uitstralen. Een natuurlijke look voor je balkon creëer je met deze stijltips in een handomdraai.

Natuur nabootsen

Groen geeft rust. Tien minuten vertoeven in de natuur doet wonderen voor je gemoedstoestand, maar dit gevoel kun je ook creëren wanneer je middenin de stad woont en er geen boom te bekennen is. De belangrijkste vuistregel hiervoor is om zoveel mogelijk steen te bedekken of vervangen. Een stenen balkon oogt namelijk hard en ziet er niet écht sfeervol uit.

Balkonvloer verdoezelen

Een standaard stenen balkonvloer kun je simpel verdoezelen door er houten vlonders overheen te leggen, die je gemakkelijk bij een bouwmarkt of woonboulevard kunt kopen. Houten tuintegels geven hetzelfde natuurlijke effect. Wil je het grootster aanpakken? Gebruik dan planken van stevig hout, waarmee je een unieke natuurlijke look kunt geven die nét even afwijkt van de standaard.

vtwonen 02-2021 | Friederike zittend op het balkon

Denk grootster dan planten alleen. Door natuurlijke materialen in te zetten als bamboe, hout en steen oogt zelfs het kleinste balkon

natuurlijker.

Groene oase

Ook de reling of wand van je balkon verdient een make-over, om die gewilde uitstraling te bereiken. Blijf ook hiervoor uit de buurt van steen en grijze, grauwe kleuren, maar maak gebruik van natuurlijk materiaal zoals bamboe of riet. Heb je een grotere wand? Een lik verf in terracotta kleur doet je in een handomdraai wegdromen naar warmere oorden, of kun je opvullen met klimop. Mettertijd wordt de gehele muur een groene oase en is er níks meer te zien van die saaie betonnen muur.

Natuurlijke zitplek

Houd voor de finishing touch de natuur in je achterhoofd. Blijf voor de tuinmeubels liever uit de buurt van robuuste items of donkere kleuren. Verkies voor de natuurlijke look een rotan tuinset of lichthouten set met linnen kussens of speelse print, voor dat gewilde resultaat.

Kers op de taart

Het is geen hogere wiskunde, maar planten mogen natuurlijk niet ontbreken wanneer je jouw balkon een make-over geeft. Ze zijn niet de basis, maar de kers op de taart van de eigenhandig gecreëerde natuurlijke look. Afhangend van de ruimte die je hebt, kun je spelen met divers groen. Heb je veel ruimte? Kies dan voor een aantal grote planten in potten van rotan of natuursteen. Heb je echter maar een paar meter? Stijl jouw planten dan de hoogte in, door ze hangend aan de muur of aan de reling te bevestigen.

nog meer: tuinieren