Tegels vervoeren

beeld vtwonen Beeld

Tegels beschadigen makkelijk tijdens het vervoer en het leggen. Ze breken of er ontstaan krassen op, zonder dat je er erg in hebt. Schade aan tegels is heel makkelijk te voorkomen.

Lees verder onder de advertentie

Tegels vervoeren

In deze video zie je hoe je tegels kunt vervoeren zodat schade wordt voorkomen.

Let bij het vervoer en de verwerking van tegels op de volgende dingen.

Lees verder onder de advertentie
  • Als je het folie om de tegels met een mes verwijdert, snijd dan altijd van onder naar boven. Op deze manier voorkom je dat er krassen op je tegels ontstaan.
  • Haal je een tegel van de stapel, schuif hem dan nooit. De onderkant van de tegel kan erg grof zijn, waardoor krassen of andere schade in de tegel eronder kunnen ontstaan. Til de tegel in een beweging op.
  • Gebruik je een (krui)wagen om de tegels naar je tuin te brengen? Vervoer dan maar één tegel per keer. Meerdere tegels kunnen gaan schuiven, waardoor krassen of andere schade kan ontstaan.
  • Ligt de tegel op zijn plek, sla hem dan aan met een rubber hamer. Pas wel op dat je niet te hard slaat, want niet alleen kan de tegel breken, het rubber kan ook zwarte vlekken achterlaten.
  • Lees altijd het verwerkingsadvies dat bij je tegels wordt geleverd om zo min mogelijk schade en krassen aan tegels te voorkomen.

Voor meer informatie: Excluton.nl