vtwonen

Buitenmuur stucen

Gestuukte buitenmuren zijn stijlvol, prachtig om te zien en helemaal van deze tijd. Probleem bij een buitenmuur stucen (ook wel stuken) was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk. Dat is nu verleden tijd. Designmortel is namelijk waterdicht en vorstbestendig doordat deze is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk.


buitenmuur stucen

Designmortel

Designmortel is een stucmortel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de tuin. De mortel is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk. Door het gebruik van cement is de designmortel waterdicht en vorstbestendig. Jurgen Smit gebruikt dit al jaren voor het stucen van in zijn tuinen en met veel succes. Het maakt een tuin stijlvol en gebruikte materialen krijgen hiermee een compleet nieuwe look. Designmortel voor buitenmuren stucen is verkrijgbaar in vier kleuren; ijswit, betongrijs, taupe en antraciet.

Zelf buitenmuur stucen

Wil je graag zelf een buitenmuur stucen? Designmortel is eenvoudig zelf aan te brengen en daarna met muurverf in elke andere kleur te verven. Bekijk de video over het zelf stucen van muren in de tuin.

  1. Een sterkzuigende ondergrond eerst voorstrijken of cementgedragen platen op de muur bevestigen voor een optimaal resultaat.
  2. Mix 3 tot 3,5 liter water met een zak designmortel in een grote kuip.
  3. Strijk de designmortel met een speciale pleisterspaan op de muren.
  4. Grote gaten in de muur kun je niet in 1 keer vullen, maar breng zeker 2 of 3 lagen aan. Werk daarbij altijd nat in nat.
  5. Let wel op: als je gaat stuken, dat moet je het ook afmaken op 1 dag, anders hardt de designmortel uit.
  6. Zodra de designmortel is uitgehard, is het vorstbestendig, waterdicht en ijzersterk, dat komt omdat het op basis van cement is gemaakt.

Kijk voor het stucen van muren en andere tuinideeën op jurgensmittuinen.nl

Mede mogelijk gemaakt door: GardenTS

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Kristel (tuinieren.nl) op 18 augustus 2015 om 07:58

Beste Elsbeth. Neem voor dit soort vragen even contact op met de leverancier van het product zelf, Garden TS: http://www.gardents.nl/

>

elsbeth op 11 augustus 2015 om 16:52

Hoeveel m2 gaat er uit een zak designmortel?
Ik heb een borderrand gemaakt van betonnen stapelblokken. Moet ik die nog voorstrijken?

>

Kristel (tuinieren.nl) op 30 juli 2015 om 15:02

Beste Inge. Inderdaad, designmortel is speciaal gemaakt om problemen als scheuren en vorstschade te voorkomen; dit middel op basis van cement kun je dan ook rustig buiten toepassen. Ik verwijs je even door naar Garden TS http://www.gardents.nl/, de leverancier van dit product. Zij kunnen je namelijk alles vertellen over de beste ondergrond. Succes met stucen, stuur je nog een foto van het resultaat?

>

Inge op 28 juli 2015 om 22:37

Ik wil graag gestucte plantenbakken en een Buitenkeuken maken. Dit oogt strak en modern maar stucwerk wordt mij afgeraden door velen omdat er schuren ontstaan, stukken eraf vallen en problemen met vocht en vorst. Na 1,5 jaar ziet zo'n plantenbak er niet meer uit. Ik zoek dus een middel (cement of zo), dat duurzaam is, onderhoudsvrij en na een aantal jaren er nog mooi uitziet. Is dit designmortel goed te gebruiken hiervoor? Wat is het beste te gebruiken als ondergrond? Cementblokken, gasbetonblokken of bakstenen?

>

Kristel (tuinieren.nl) op 7 mei 2015 om 08:31

Beste Hans. Er is een verkooppunt in Nederland, kijk maar: http://www.gardents.nl/verkoop/. Al denk ik dat een vergelijkbare mortel ook gewoon te koop is bij de Bouwmarkt.

>

Hans Polman op 4 mei 2015 om 11:47

Waar kan ik deze mortel kopen in de buurt van Arnhem - Nijmegen ? On line bestellen is erg duur ivm bezorgkosten.
M.vr.gr Hans Polman

>

Kristel (tuinieren.nl) op 3 april 2015 om 08:59

Beste Kees, hier hebben we helaas geen passend antwoord op. We willen je adviseren om contact op te nemen met een klusjesman of een http://www.tuinieren.nl/a/ontwerp-je-eigen-tuin/hovenier" title="Vind een hovenier" rel="nofollow">hovenier. Hij kan je hopelijk verder helpen met je vraag.

>

kees van dongen op 17 maart 2015 om 16:15

ik heb een buiten muurtje maar het is met wit geverfd met llatex nu wil ik hem stucen met zand en cement wat moet ik met de onder grond doen graag antwoord dank u

Shop suggesties

Inspiratie suggesties