WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Buitenmuur stucen

Gestuukte buitenmuren zijn stijlvol, prachtig om te zien en helemaal van deze tijd. Probleem bij een buitenmuur stucen (ook wel stuken) was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk. Dat is nu verleden tijd. Designmortel is namelijk waterdicht en vorstbestendig doordat deze is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk.

buitenmuur stucen

Designmortel

Designmortel is een stucmortel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de tuin. De mortel is gemaakt op basis van cement in plaats van kalk. Door het gebruik van cement is de designmortel waterdicht en vorstbestendig. Het maakt een tuin stijlvol en gebruikte materialen krijgen hiermee een compleet nieuwe look. Designmortel voor buitenmuren stucen is verkrijgbaar in vier kleuren; ijswit, betongrijs, taupe en antraciet.

Zelf buitenmuur stucen

Wil je graag zelf een buitenmuur stucen? Designmortel is eenvoudig zelf aan te brengen en daarna met muurverf in elke andere kleur te verven. Bekijk de video over het zelf stucen van muren in de tuin.

  1. Een sterkzuigende ondergrond eerst voorstrijken of cementgedragen platen op de muur bevestigen voor een optimaal resultaat.
  2. Mix 3 tot 3,5 liter water met een zak designmortel in een grote kuip.
  3. Strijk de designmortel met een speciale pleisterspaan op de muren.
  4. Grote gaten in de muur kun je niet in 1 keer vullen, maar breng zeker 2 of 3 lagen aan. Werk daarbij altijd nat in nat.
  5. Let wel op: als je gaat stuken, dan moet je het ook afmaken op 1 dag, anders hardt de designmortel uit.
  6. Zodra de designmortel is uitgehard, is het vorstbestendig, waterdicht en ijzersterk, dat komt omdat het op basis van cement is gemaakt.
nog meer: tuinieren