WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pannenkoekplant stekken

De pannenkoekplant (Pilea peperomioides) is dé ultieme retroplant. De dikke, ronde bladeren staan op fijne stengels en hebben inderdaad wat weg van kleine pannenkoekjes. De Engelsen noemen hem juist de Chinese money plant, een verwijzing naar zijn roots en muntgeld. Het is maar net wat je erin wilt zien. De razendpopulaire pannenkoekplant stekken gaat heel gemakkelijk. Zo makkelijk zelfs, dat je in no time een complete pannenkoekenfamilie in huis hebt.

pannenkoekplant

pannenkoekplant

Pannenkoekenplanten

Pannenkoekplant verzorgen

Je geeft de grafisch vormgeven blaadjes van de pannenkoekenplant volop de aandacht door de plant als solitair in een pot te zetten. Met terracotta blijf je mooi in de jaren zeventig-stijl, maar ook in een opvallend gekleurde pot pakt hij goed uit. Zet hem op de salontafel of op een andere plek waar hij wel volop licht krijgt, maar niet weg smeult onder de felle zon. Verder is de verzorging zoiets als ‘een kind kan de was doen’: geef hem een keer per week water, zorg dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet kleddernat wordt. En voeg eens per maand wat vloeibare plantvoeding toe aan het water.

Pannenkoekplant stekken

Jawel, de pannenkoekenplant kan baby’s maken! Je ziet op den duur vanzelf stekjes aan en naast de plant verschijnen. Laat deze even doorgroeien en knip ze dan met een scherp mesje zo diep mogelijk van de moederplant af. Zitten er al worteltjes aan? Plant de pannenkoekenbaby dan direct in fijne pot- of stekgrond. Zonder worteltjes kun je hem beter eerst in een glaasje water zetten en wachten tot hij na een week of drie wortelschiet. Daarna kun je het stekje in de aarde planten.

De pannenkoekenplant  is momenteel te koop in de vtwonen shop, bij Wildernis Amsterdam en bij de meeste Intratuin-filialen.

Gek op de pannenkoekplant? Geloof het of niet, hij heeft zelfs zijn eigen Facebook-pagina!

Foto’s: Wildernis Amsterdam

Alles voor jouw pannenkoekplant…

nog meer: tuinieren