WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Witte aronskelk

De witte aronskelk behoort tot de grote familie van aronskelkachtigen en dat zijn er nogal wat. De witte aronskelk herken je natuurlijk aan de witte kleur, lees meer over deze plant. 

Is de witte aronskelk een vaste plant?

De witte aronskelk Lysichiton camtschatcensis behoort tot de grote familie van de aronskelkachtigen. Het zijn allemaal vaste planten. Veel daarvan staan graag vochtig, sommige zelfs liefst uitgesproken nat. Ze zijn bijna allemaal goed te herkennen aan de grote, soms heel mooi gekleurde schutbladeren achter de bloeiwijzen. De laatste is meestal een kolf die dichtbezet is met kleine onopvallende bloempjes. Dat geldt ook voor de twee soorten Lysichiton die voor de aanplant in moerassen en natte vijveroevers worden gekweekt.

Wanneer bloeit de Lysichiton camtschatcensis?

Deze witbloeiende aronskelk komt uit Kamtsjatka, een langwerpig schiereiland ten noorden van Japan. Het klimaat is daar behoorlijk hard en guur, vandaar dat Lysichiton camtschatcensis wel wat kan hebben en om onze winters lacht. Hij bloeit in april-mei, staat graag zonnig maar verdraagt zelfs vrij diepe schaduw, kan tot in 5 cm diep water staan en wordt 40 tot wel 80 cm hoog (als hij het naar zijn zin heeft). De bladeren worden behoorlijk groot.

Hoe onderhoud ik de Lysichiton camtschatcensis?

Alle soorten Lysichiton staan graag met hun wortels in natte grond tot zelfs 5 cm diep water. Het zijn probleemloze planten, waarvan de een veel beter tegen barre winterse omstandigheden is bestand dan de andere. Wellicht is het artikel planten beschermen tegen vorst interessant. In het voorjaar afgestorven plantendelen verwijderen. Geef uitsluitend waterplanten-mestpillen in de grond bij de wortels als de planten in de vijveroever staan. Dit om sterke vervuiling en alggroei in de vijver tegen te gaan. Zorg dat de wortels nooit droog komen te staan.

Meer weten over verschillende soorten aronskelken? Neem dan een kijkje in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

taj5bmx8r9qr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Lysichiton camtschatcensis

Familie

witte aronskelk

Familie latijns

camtschatcensis

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar fatsoeneren

Bemesting

Waterplanten-mestpillen geven

Winterhard

volkomen

Bodem

goede vijvergrond

Vochtigheid

natte-oeverplant, moerasplant

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

80

Beschrijving

40-80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit schutblad

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

bladverliezend