WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tafelblad

Hoe hoog wordt tafelblad Astilboides tabularis?

Het tafelblad Astilboides tabularis is een zeldzame plant die afkomstig is uit de Koreaanse bossen. De plant doet zijn naam alle eer aan want de bladeren worden wel zestig centimeter groot. De bladsteel heeft bijzondere eigenschappen.

Het blad van de Astilboides tabularis

Normaliter zitten de bladeren via de bladsteel verbonden aan een tak of een stam, maar de stengel van het tafelblad komt rechtstreeks uit de wortelstokken in de grond. Ook de plaats waar de steel aan het blad zit, is bijzonder. Meestal zit de steel aan de rand, maar bij het tafelblad staat de steel recht onder het blad. Door deze eigenschappen heeft het inderdaad wel iets weg van een bijzettafel. Een bijkomend voordeel van deze bladplant is dat slakken hem met rust laten in tegenstelling tot bijvoorbeeld hosta’s.

Waar plant ik tafelblad?

Om het blad van tafelblad tot zijn recht te laten komen, moet hij de ruimte krijgen. De plant doet het alleen goed in een voldoende vochtige bodem. Aan het einde van het seizoen sterft het blad af, maar doordat deze plant volledig winterhard is, komt het blad in het late voorjaar weer op.

Wanneer bloeit tafelblad?

Tafelblad is een zogenaamd monotypisch geslacht. Dat betekent dat er maar één soort is. Deze heeft de aanduiding tabularis, dat tafelvormig betekent. De Latijnse geslachtsnaam Astilboides betekent astilbe-achtig. Dat het familie is, blijkt uit de bloeiwijze. De bloemen zitten bij elkaar in witte pluimen die in juni verschijnen.

Hoe kan ik Astilboides tabularis onderhouden?

Ideaal staat deze bosplant op een vochtige plek in de halfschaduw. In de volle zon dient de bodem goed vochtig gehouden te worden. Ook tijdens langdurige droogte moet u hem water gevenAstilboides tabularis heeft verder weinig onderhoud nodig. Strooi alleen een beetje bladaarde in het voorjaar bij de plant.

Meer weten over verschillende soorten planten, bloemen en bomen? Neem dan een kijkje in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

pmt5cho8i5be_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Astilboides tabularis

Familie

tafelblad

Familie latijns

tabularis

Onderhoud

Verzorging

Zorg voor een natte bodem tijdens droogte.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Bladaarde in het voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

enigszins zure grond

Vochtigheid

groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Maximaal

100

Beschrijving

maximaal 1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend