kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sering

De sering Syringa microphylla ‘Superba’ heeft witte tot paarse bloemen. Een nostalgische struik, de sering. Hij hoort thuis in de oude boerentuin.

Eigenschappen van de Syringa microphylla ‘Superba’

De sering wordt erg gewaardeerd om zijn mooie bloemen die in sterk vertakte trossen zitten, waardoor er niet één, maar verscheidene trossen tegelijkertijd bloeien. Daarnaast geuren seringen heerlijk. De meeste soorten zijn in mei in bloei en een boeket seringen brengt de lente dan echt in huis. De soortaanduiding microphylla van deze sering duidt op kleinere bloemen. Toch is dit een aangename verschijning, omdat na de bloei in mei een tweede bloei in september plaatsvindt. Hiermee is dit de langstbloeiende sering. Vooral gewaardeerd door kenners.

Hoe moet ik de Syringa microphylla ‘Superba’ snoeien?

Seringen hebben last van wilde scheuten uit de stam. Snoei deze direct weg omdat ze uw heester de benodigde voedingsstoffen afnemen. Verwijder elk jaar de bloemen na de bloei zodat de bloeikwaliteit van het volgende jaar goed is. Mocht een sering te groot worden, dan zie je de mooie bloemen bijna niet meer. Je kunt ze dan sterk terugsnoeien. Als je alle takken in een keer wegsnoeit, krijg je dat jaar geen bloemen. Pas daarom bij grotere seringen een geleidelijke snoei toe. Wellicht is het artikel sering snoeien interessant.

Hoe moet ik de Syringa microphylla ‘Superba’ bemesten?

Bemest de sering elk voorjaar met organische mest. De sering kan last hebben van het seringenmotje. De rupsen van dit motje vreten het blad aan. De toppen van de bladeren worden opgerold. Indien er weinig bladeren zijn aangetast, kun je deze weghalen. Spuit anders met een middel op basis van pyrethrum (milieuvriendelijk) of deltamethrin (insecticide).

 

Bestel de plant direct.

or351kf88xwh_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Syringa 'Superba'

Cult

'Superba'

Familie

sering

Familie latijns

microphylla

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Beperk snoei. Verwijder uitgebloeide bloemen (juli) en worteluitlopers (groeiseizoen).

Bemesting

In voorjaar goed bemesten met humusrijke grond.

Winterhard

goed

Bodem

neutraal tot kalkhoudend

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

150

Beschrijving

1,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

wit tot paars

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend