WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sering

De sering Syringa patula ‘Miss Kim’ heeft paarse bloemen in tot 15 centimeter lange pluimen. De struik is vrij dicht en bereikt een hoogte van maximaal twee meter, maar blijft meestal lager.

Wat zijn eigenschappen van de Syringa patula ‘Miss Kim’?

De bladeren hebben een opvallende grijzige kleur in de herfst. Een nostalgische struik, de sering. Hij hoort thuis in de oude boerentuin. De sering wordt erg gewaardeerd om zijn mooie bloemen die in sterk vertakte trossen zitten, waardoor er niet één, maar verscheidene trossen tegelijkertijd bloeien. Daarnaast geuren seringen heerlijk. De meeste soorten zijn in mei in bloei en een boeket seringen brengt de lente dan echt in huis.

Hoe moet ik de Syringa patula ‘Miss Kim’ snoeien?

De Syringa patula ‘Miss Kim’ heeft last van wilde scheuten uit de stam. Snoei deze direct weg omdat ze de heester de benodigde voedingsstoffen afnemen. Verwijder elk jaar de bloemen na de bloei zodat de bloeikwaliteit van het volgende jaar goed is. Mocht een sering te groot worden dan zie je de mooie bloemen bijna niet meer. Je kunt ze dan sterk terugsnoeien. Als je alle takken in een keer wegsnoeit, krijg je dat jaar geen bloemen. Pas daarom bij grotere seringen een geleidelijke snoei toe.

Syringa patula ‘Miss Kim’ bemesten

Bemest de sering elk voorjaar met organische mest. De Syringa patula ‘Miss Kim’ kan last hebben van het seringenmotje. De rupsen van dit motje vreten het blad aan. De toppen van de bladeren worden opgerold. Indien er weinig bladeren zijn aangetast, kun je deze weghalen. Spuit anders met een middel op basis van pyrethrum (milieuvriendelijk) of deltamethrin (insecticide). Meer informatie hierover is te vinden onder ziekten en plagen.

 

Bestel de plant direct.

7kr5ybx8juvk_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Syringa 'Miss Kim'

Cult

'Miss Kim'

Familie

sering

Familie latijns

patula

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Beperk snoei. Verwijder uitgebloeide bloemen (juli) en worteluitlopers (groeiseizoen).

Bemesting

In voorjaar goed bemesten met humusrijke grond.

Winterhard

goed

Bodem

kalkhoudend

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

200

Beschrijving

tussen 1 en 2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Kleurbeschrijving

paars

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

bladverliezend