WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schijnbeuk

De schijnbeuk Nothofagus antarctica is de beuk van het zuidelijke halfrond, de Latijnse soortaanduiding antarctica duidt hierop. Zijn oorsprong ligt in het ruige zuiden van Zuid-Amerika.

Wat zijn eigenschappen van de Nothofagus antarctica?

Er zijn vele redenen waarom deze boom uitermate populair is geworden bij toonaangevende tuinarchitecten in ons land. Deze boom of struik, hij komt namelijk voor met een en meer stammen, heeft heel aparte kleine blaadjes met karteltjes, die ook een heel mooie goudgele herfstkleur krijgen. Als het blad afvalt, zijn twee andere aparte eigenschappen te bewonderen. De stammen hebben verdikkingen van een lichte kleur, lenticellen genaamd. Ook de takken zijn bijzonder. Zij vormen een visgraatachtige vertakking die eigenlijk op zijn mooist te bewonderen is in de winter.

Is de Nothofagus antarctica winterhard?

Ondanks deze bijzondere eigenschappen en de populariteit onder tuinarchitecten, zie je de schijnbeuk toch nog maar weinig in tuinen. Zijn enige nadeel is dat hij enigszins windgevoelig kan zijn, maar op een beschutte plaats is er zeker geen probleem. Deze soort schijnbeuk is bijzonder goed winterhard. Desalniettemin wordt hij ook vaak in een grote bak op het terras geplaatst of in winkelcentra gebruikt.

Nothofagus antarctica opkronen

De schijnbeuk is meestal een meerstammige struik. Er kan een boom van worden gemaakt door hem op te kronen. Vraag een hovenier dit te doen. Het opkronen kan het beste plaatsvinden in de zomer, zodat de wonden het best genezen.

Meer artikelen lezen? Dit kan op onze website. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws. Meer informatie over planten, bloemen en bomen vind je in de plantenindex.

 

Bestel de plant direct.

iuf5ekd818hv_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Nothofagus antarctica

Familie

Schijnbeuk

Familie latijns

antarctica

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Eventueel opkronen in de zomer.

Bemesting

Geen bemesting nodig.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

700

Maximaal

700

Beschrijving

7 meter

Kleuren

Eerste kleur

Groen

Tweede kleur

Geel

Kleurbeschrijving

groengeel

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

bladverliezend