WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Deze roossneeuwwitje‘ is een zeer sterke, goed gevulde, zuiver wit bloeiende roos met spitse, lichtroze bloemknoppen.

Wat voor een roos is de Rosa ‘Schneewittchen’?

Rosa ‘Schneewittchen’ is een trosroos, een struikroos die bloemen in trossen vormt. ‘Schneewittchen’ wordt ook als stamroos ‘gemaakt’. Hij is dan op een hoge onderstam geënt. Normaal zit de entplek bij deze roos vlak boven de wortels. ‘Schneewittchen’ wordt ook wel ‘Sneeuwwitje’, ‘Iceberg’ of ‘Korbin’ genoemd.

De geschiedenis van rozen

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Waar worden rozen voor gebruikt?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Hoe moet ik de Rosa ‘Schneewittchen’ verzorgen?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Tussen 1 maart en 1 april is het nodig om zoveel mogelijk ziektekiemen te verwijderen. Geef in het voorjaar speciale rozenmest en tijdens de bloei nog eens een portie. Tijdig water geven en regelmatig op schimmels en luis controleren.

Hoe moet ik de Rosa ‘Schneewittchen’ snoeien?

Trosrozen worden in het voorjaar gesnoeid als het niet te hard meer vriest. Snoei op 10 tot 15 cm boven de grond kort boven naar buiten wijzende knoppen. Houd vijf gezonde takken over waarvan het hoogste oog naar buiten staat. Snijd de jongste takken terug op vijf ogen en de oudste takken op zeven ogen. Hierdoor ontstaat een mooi model struik met bloeiende trossen op verschillende hoogten.

 

Bestel de plant direct.

5qs59jo8au3d_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Schneewittchen'

Cult

'Schneewittchen'

Familie

roos

Onderhoud

Verzorging

Let op aantastingen.

Snoeien

Snoei tussen 1 maart en 1 april

Bemesting

In voorjaar en zomer speciale rozenmest

Winterhard

goed

Bodem

iedere goede, voedzame tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Beschrijving

afhankelijk van kweekvorm

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend