WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Wat voor bloemen heeft de Rosa ‘Ingrid Bergman’?

Rosa ‘Ingrid Bergman’ heeft volle, rode bloemen, die sterk geuren. Deze roos heeft een goede herbloei. De bloemen van de roos rosa ‘Ingrid Bergman’ zijn grootbloemig. Op stam, rood bloeiend en licht geurend. Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt.

Symbolische betekenis van de rode roos

Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Welke rozensoorten zijn er?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Hoe kan ik de Rosa ‘Ingrid Bergman’ onderhouden?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Tussen 1 maart en 1 april is het nodig om zoveel mogelijk ziektekiemen te verwijderen. Tijdig water geven en regelmatig op schimmels en luis controleren. Humusrijke, goed gedraineerde grond. Geef in het voorjaar speciale rozenmest en tijdens de bloei nog eens een portie.

Hoe snoei ik de Rosa ‘Ingrid Bergman’?

Snoei op 10 tot 15 cm boven de grond kort boven naar buiten wijzende knoppen (ogen). Meer tips en informatie voor het snoeien van rozen is te vinden in het artikel rozen snoeien.

Bestel de plant hier.

gyy59ly8ouvp_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Ingrid Bergman'

Cult

'Ingrid Bergman'

Familie

roos

Onderhoud

Verzorging

Controleren op schimmel en luis.

Snoeien

Snoei op 10 tot 15 cm kort boven naar buiten wijzende knoppen..

Bemesting

In voorjaar en tijdens de bloei rozenmest.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke grond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, halfschaduw

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

80

Beschrijving

80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

rood

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend