WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pluimspirea

Wat voor bloemen krijgt de Astilbe ‘Fleur’?

De pluimspirea AstilbeFleur‘ heeft felroze bloemen die tussen juni en augustus prachtig bloeien. De hoogte varieert van 60 centimeter tot meer dan een meter.

Is de Pluimspirea een vaste plant?

Astilbe’s zijn mooie vaste planten die behoorlijk wat schaduw verdragen. Ze zijn er van 20 centimeter, maar ook van een ruime meter hoog. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. De bloeitijd loopt uiteen van juni-juli tot ver in september. De meeste soorten stammen uit China, Japan, Korea, de Himalaya en Tibet. De hogere pluimspirea’s worden niet alleen als tuinplant gebruikt, omdat het ook prima snijbloemen zijn. Meer weten over de verschillende soorten? Neem dan een kijkje in de plantenindex.

Is de Astilbe geschikt als borderplant?

De Astilbe Arendsii-groep komt voort uit verschillende kruisingen en bevat de meeste rassen. Een mooie borderplant die goed bruikbaar is als overgang van de vijver naar de rest van de tuin, zeker indien rond de vijver een ‘natte’ zone is gecreëerd. Voorbeelden van borders zijn te vinden bij de beplantingsplannen. Ook op andere plaatsen in de tuin kan hij heel mooi uit de verf komen, maar er zal dan steeds rekening gehouden moeten worden met de grote waterbehoefte. De kleine bloemen zijn verenigd in pluimen die in algemene zin wat breder en langer zijn dan van de rassen die bij de Japonica Groep zijn ondergebracht. Ze worden ook meestal wat hoger, tot meer dan een meter.

Wat is de Pluimspirea Astilbe ‘Fleur’?

De meeste Astilbe’s vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Water geven is dus belangrijk. Ze kunnen wel in de zon staan, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat.

Bestel de plant direct.

47l5lqi89lr1_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Astilbe 'Fleur'

Cult

'Fleur'

Familie

pluimspirea

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Verwijder oude bloemstengels in september.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

zeer groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

100

Beschrijving

60-100 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

felroze

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend