kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Narcis

Wat voor bloemen krijgt de Narcis?

De Narcissus ‘February Silver’ is een narcis die al vroeg in het jaar bloeit met zuiver witte bloemen. De bloemen hebben net als de cyclaam, sterk achterwaarts gerichte bloemdekslippen (de achterste bloemblaadjes).
De bloemen zijn er in verschillende soorten en maten maar ze zijn altijd opvallend. Vele ervan geuren verrukkelijk. Iedereen kent deze sterke en geliefde bol wel, die zelfs zó enthousiast is dat hij zichzelf uitbreidt. Van nature komt hij ook in veel gebieden voor: Europa, Noord-Afrika, Zuidwest- en Oost-Azië.

Wat is het verhaal achter de Narcis?

Het verhaal achter de naam Narcissus over de schone jongeling is algemeen bekend. Narcissus werd verliefd op zijn eigen spiegelbeeld in het water en bleef net zo lang kijken tot hij dood was. Op die plaats groeide een narcis. Minder bekend is dat in narcissen de stof galantamine zit, dat ingezet wordt bij de ziekte van Alzheimer.

Wat voor bodem is geschikt voor Narcissus ‘February Silver’?

Narcissen houden van iets vochtige grond met voldoende humus. In wat zwaardere schaduw groeien ze nog wel, maar bloeien ze slecht. Ze worden in oktober-november geplant, waarna de meeste kunnen verwilderen. Ze zijn volkomen winterhard.

Hoe kan ik de Narcis snoeien?

Knip het blad liever niet af, omdat de bol via het blad voeding krijgt voor het volgende seizoen. Tijdens de groei kunt u eventueel wat lichte voeding geven en als het in die periode erg droog is wat water geven. Deze hybriden moeten absoluut in vrij vochtige (niet natte!) grond groeien, anders doen ze het niet goed. Meer informatie over het water geven aan bloemen en planten vind je op onze site.

Fotografie: iBulb

y665rn28yer5_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Narcissus 'February Silver'

Cult

'February Silver'

Familie

narcis

Onderhoud

Verzorging

Bij droogte water geven.

Snoeien

Niet afknippen.

Bemesting

Bij het uitlopen organische mest geven.

Winterhard

goed

Bodem

vochtige, goed doorlatende, humu

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, half schaduw

Hoogte

Minimaal

20

Maximaal

25

Beschrijving

20-25 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

Maart

Overige

Groenblijvend

bladverliezend