WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Naaldgras

Naaldgras Eleocharis is een geslacht dat voorkomt in Europa, Noord-Amerika en in Noordoost en Zuidoost-Azië. E. acicularis komt in Nederland in het wild voor op regelmatig, overstroomde weinig gegroeide oevers. Het geslacht kent toepassingen in zowel de siervijver als het tropisch aquarium.

Waar groeit Naaldgras het beste?

Eleocharis acicularis (naaldgras of naaldwaterbies) is een tere, niet veeleisende voorgrondsplant, die zichzelf vermeerdert door uitlopers. Hierdoor ontstaat een tapijt van hoog gras. De bladeren hebben de vorm van lange “dennennaalden”. Het plantje heeft graag een rijke, luchtige voedingsbodem en eventuele CO2 bemesting zal hem goed doen. Naaldgras is ook uitstekend geschikt voor kweekbakken. Naaldgras komt in Nederland in het wild voor op regelmatig overstroomde, weinig begroeide oevers. Naaldgras is een goede zuurstofplant en ziet eruit als een pol gras. Hij kan zowel onder water als boven water staan maar als je hem als zuurstofplant wilt gebruiken, moet hij natuurlijk onder water. Zet hem 0/-40cm diep. De plant staat graag in de zon of halfschaduw.

Hoe kan ik Eleocharis verjongen?

Het snoeien van zuurstofplanten bestaat voornamelijk uit het delen van de planten (scheuren). Een zuurstofplant die twee tot drie jaar in een mandje staat, moet worden verjongd of in een grotere mand gezet worden. Verjongen doe je als volgt: je haalt de hele plant uit het mandje en haalt de oude plantdelen eraf. De jonge plantdelen plant je terug in het mandje. Hierdoor houd je de plant jong en dus sterk.

Is het snoeien van Naaldgras nodig?

Het snoeien van de plant zelf door het jaar heen is eigenlijk niet echt nodig. Snoei alleen planten die erg wild groeien wat terug. Voeden is vaak niet nodig. Bij een juist millieu in de vijver is er voldoende voeding aanwezig. Te veel voeden van waterplanten zou dan enkel leiden tot een explosie van algen in de vijver.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten. Daarnaast vind je hier meer informatie over evenementen en ideeën voor de tuin.

Bestel de plant direct.

u0x5bw98wuer_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Eleocharis

Familie

naaldgras

Familie latijns

acicularis

Onderhoud

Verzorging

Zet de plant vorstvrij weg of denk het af.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

matig

Bodem

lichtzure voedingsbodem

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Beschrijving

tot 40 centimeter diep

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend