WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Montbretia

Crocosmia ”Lucifer” heeft helderrode bloemen die in juli en augustus zeer opvallend bloeien. Crocosmia is ook nog wel bekend onder haar oude naam Montbretia. De kleinbloemige Crocosmia is omstreeks 1900 vanuit Zuid-Afrika in Europa geïntroduceerd en in de jaren ’50 kwam de eerste grootbloemige variant op de markt.

Waar komt de naam Crocosmia vandaan?

De naam Crocosmia is afgeleid van de Griekse woorden ‘krokos’ wat saffraan betekent en ‘osme’ geur; een plant dus met saffraangeur. Crocosmia’s produceren verschillende bloemen per steel en hebben zwaardvormige bladeren. Wanneer ze in de herfst geplant worden, is het belangrijk dat ze het eerste jaar bedekt worden. Na een jaar zijn ze winterhard.

Waar kan ik Crocosmia ”Lucifer” planten?

Crocosmia’s zijn erg goede borderplanten waar zij opvallen door hun kleur. Daarnaast worden Crocosmia’s door kwekers geteeld op pot, als snijbloem en voor de bes. Crocosmia is tijdens de bloei overladen met bloemen.

Is Crocosmia ”Lucifer” winterhard?

Crocosmia is volkomen winterhard, maar op vochtige gronden is het beter de knollen in het najaar te rooien en gedurende de winter op een koele en droge plaats te bewaren. De plant houdt nu eenmaal niet van natte voeten. Op droge grond kunnen ze in de winter in de grond blijven. Voor de zekerheid kun je ze afdekken met molm of dennentakken tegen zware vorst. Het is belangrijk planten tegen de vorst te beschermen. Kijk eens bij het artikel planten beschermen tegen vorst voor meer informatie.

Moet ik Crocosmia ”Lucifer” snoeien?

Knip de bloemen weg na de bloei. Als in het najaar het loof is verdord, kan ook dat tot aan de grond toe worden weggeknipt, maar nodig is het niet. In het voorjaar lopen de spruiten weer uit op de basis van de knolvoet.

Op onze website vind je nog veel meer tips en adviezen over planten en bloemen.

 

Bestel de plant direct.

i4y5pw48wln6_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Crocosmia 'Lucifer'

Cult

'Lucifer'

Familie

Crocosmia

Onderhoud

Verzorging

Beschermen tegen vorst.

Snoeien

Snoeien in het voorjaar.

Bemesting

Geef organische mest in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke, goed gedraineerde tu

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

helderrood

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend