WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kaukasische scheefkelk

Kaukasische scheefkelk

De Kaukasische scheefkelk, Arabis caucasica, komt uit het oostelijk Middellands- Zeegebied tot Kaukasus. Het is een plant voor de border, grote rotstuin, over muurtjes en in troggen. De bloemen zijn wit van kleur en verschijnen in korte trosjes in de maanden april en mei. De hoogte is afhankelijk van de cultivar maar ligt tussen 15 en 30 centimeter. Deze Arabis staat mooi met Phlox ‘G.F. Wilson’ (Subulata Groep) of Phlox stolonifera ‘Blue Ridge’.

Is de Arabis caucasica geschikt als tuinplant?

Arabis is een geslacht winterharde planten uit de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Er zijn ruim honderd soorten, waarvan een aantal meerjarig zijn. De plant heeft vrij grove bladeren die in de winter aan de plant blijven zitten. Dat maakt het een zeer geschikte tuinplant.

Wanneer bloeit de Arabis caucasica?

Arabis is laagblijvend, heeft een kussenachtig uiterlijk en is daarom vooral populair in rotstuinen. De bloemen zijn meestal wit, maar roze variëteiten bestaan ook. De rijke bloei vindt plaats van eind maart tot juli, bij sommige soorten zelfs nog langer. De bloemen vormen (korte) trosjes.

Arabis caucasica onderhoud

De meeste soorten groeien in de bergen. Dat betekent vaak dat een vlotte waterafvoer, speciaal ’s winters, belangrijk is. Afhankelijk van de soorten groeien ze bij voorkeur op zonnige of beschaduwde plaatsen, waar de grond niet nat blijft. Meer weten over bloemen, planten of bomen? Neem dan eens een kijkje in de plantenindex.

5nb59o189jwy_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

(half)groenblijvend

Latijns

Arabis

Familie

Kaukasische scheefkelk

Familie latijns

caucasica

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Na de bloei terugknippen voor herbloei en nieuw blad.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

30

Beschrijving

10-30 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit, roze

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

(half)groenblijvend