WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Japanse holpijp

Waar bloeit de Japanse holpijp het beste?

De Japanse holpijp, Equisetum japonicum,  is een bladplant. De stengels zijn zeer smal, rond, lang en hebben zwarte ringen. De plant wordt ongeveer 80 centimeter hoog en staat graag in de zon of halfschaduw. Zet deze plant 0/-40 cm diepEquisetum is een geslacht van droge grond, natte-oever- of moerasplanten waarvan diverse soorten ook in ons deel van Europa inheems zijn. Ze zien er heel merkwaardig, bijna voorhistorisch uit met hun ronde, holle groene stengels met vaak bruine ‘knopen’ (de verdikkingen tussen de ‘leden’ van de stengel. Die stengels zijn verder bladerloos. In feite nemen ze de functie van blad over en staan in hele bossen naast elkaar in het water. Zet er varens bij en je hebt een plaatje dat miljoenen jaren geleden gemaakt zou kunnen zijn.

Hoe kan ik de Equisetum japonicum snoeien?

Alle soorten Equisetum zijn behoorlijke woekeraars. Daarom worden ze liefst in een aan alle zijden gesloten bak in het water gezet. Dan kost het de zoekende wortelstok waar de stengels uit opschieten tenminste nog enige moeite om verder in de vijver door te dringen. Maar als je hem niet tijdig kortwiekt, zal hij dat na enige tijd toch gaan doen. Zet deze plant in een mand met vijveraarde en een laag kiezel.

Op de hoogte blijven van het laatste tuininspiratie? Dat kan! Daarnaast vind je op de site meer informatie over evenementen en ideeën voor de tuin.

 

Bestel de plant direct.

8kf5lh982vrq_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Equisetum japonicum

Familie

Japanse holpijp

Familie latijns

japonicum

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien na de bloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

normaal

Bodem

in de vijver of langs oevers

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

80

Beschrijving

80 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

bruin

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend