WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Japans bloedgras

Japans Bloedgras is een specifieke soort plant, waarvan er maar een soort in Nederland verkrijgbaar is. Lees meer over de plant en de verzorging. 

Welke Japans bloedgras is verkrijgbaar in Nederland?

Het enige in ons land verkrijgbare ras van het Japans bloedgras Impereta cylindrica is ‘Red Baron’ (vroeger ook wel ‘Rubra’ genoemd). Dit is het echte Japanse bloedgras, dat groen uitloopt (met al wel een rood puntje), maar in de loop van het seizoen kleurt vaak het hele blad prachtig felrood, echt bloedrood, soms ook wat bruinrood. Een schitterend gezicht, zowel in de border als in potten, waar de plant het ook goed in doet als de verzorging goed is. Imperata is een vrij groot geslacht van vooral (sub)tropische grassen die geen van allen bij ons voor tuingebruik worden gekweekt. In Japan nog wel enkele, maar die worden hier niet toegepast.

Wat voor bladeren heeft Impereta cylindrica?

Wij kennen maar één cultivar van één soort: Imperata cylindrica ‘Red Baron’ , het zogenaamde Japanse bloedgras. Dat heeft alles met zijn bladkleur te maken, niet met Samoeraiverhalen of mythische gebeurtenissen. Het zijn polvormende planten met nogal recht omhoog groeiende, smalle bladeren. Als ze bloeien doen de meeste soorten dat met gele tot zilverachtige bloeiaren, maar de kans dat u die te zien krijgt is niet zo groot omdat ze hier vaak niet willen bloeien.

Welke standplaats is geschikt voor ‘Red Baron’?

De soort cylindrica is van nature groen, maar vormt wel wat roodachtige banen in het blad. Dat schijnt afhankelijk te zijn van de lichtomstandigheden op de standplaats. Op sommige plaatsen in de wereld, zoals op warme moerasgronden, wordt dit soort gezien als een van de ergste soorten onkruid. Ze zien er ook iets minder spectaculair uit dan het ras voor onze tuin. De bij ons bekende soort Japans bloedgras groeit in gewone, liefst wat vochthoudende tuingrond die niet overdreven voedselrijk hoeft te zijn. Liefst in de zon, maar iets schaduw mag ook. Geef in het voorjaar organische voeding en zorg dat de grond nooit te sterk uitdroogt.

Is Japans bloedgras winterhard?

Jonge planten van Japans bloedgras zijn soms nog iets vorstgevoelig, als ze eenmaal goed geworteld zijn, hebben ze minder last van onze winters. Bij planten die in potten groeien regelmatig water geven.

 

Bestel de plant direct.

89s5rkd8od8e_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Imperata 'Red Baron'

Cult

'Red Baron'

Familie

Japans bloedgras

Familie latijns

cylindrica

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar fatsoeneren

Bemesting

In voorjaar basisbemesting.

Winterhard

matig tot goed

Bodem

normale tuingrond of potgrond

Vochtigheid

normaal tot iet vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

zilverachtig

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend