WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Glanzend fonteinkruid

Glanzend fonteinkruid, Potamogeton lucens, is een zuurstofplant die in geen enkele vijver zou mogen ontbreken omdat het een zeer goede zuurstofleverancier is.

Hoe diep moet ik glanzend fonteinkruid planten?

Van de vele fonteinkruid soorten is dit er zeker een om te noemen. Glanzend fonteinkruid groeit het liefst op een wat beschaduwde plaats, dus zet ze in de beschutting van hogere oeverplanten. De planten breiden zich al vrij snel sterk uit. Het meeste zuurstof wordt geleverd als ze geplant zijn op een diepte van -80 cm.

Is glanzend fonteinkruid breedbladig?

Fonteinkruid, Potamogeton, is een water- en zuurstofplantlanten. De bladeren kunnen op het water drijven of onder het wateroppervlak zweven. De bloemen bevinden zich in groene aartjes die boven het wateroppervlak uitsteken. Tot het geslacht Potamogeton worden in ieder geval de breedbladige varianten gerekend. De grasbladige varianten worden ondergebracht in het geslacht Stuckenia.

Is glanzend fonteinkruid geschikt voor een siervijver?

Fonteinkruid is van groot belang voor de visteelt omdat de vissen er hun kuit in kunnen afzetten. Het is geen makkelijke plant voor de siervijver maar een zeer goede zuurstofleverancier.

Algemeen onderhoud glanzend fonteinkruid

Het snoeien van zuurstofplanten bestaat voornamelijk uit delen van de planten (scheuren). Een zuurstofplant die twee tot drie jaar in een mandje staat, moet worden verjongd of in een grotere mand gezet worden. Verjongen gaat als volgt: je haalt de gehele plant uit het mandje en haalt de oude plantdelen eraf. De jonge plantdelen plant je terug in het mandje. Hierdoor houd je de plant jong en dus sterk.

Hoe moet ik waterplanten planten?

Meer informatie hierover is te vinden in het artikel vijverplanten planten. Het snoeien van de plant zelf door het jaar heen is eigenlijk niet echt nodig. Snoei planten die erg wild groeien wat terug. Glanzend fonteinkruid staat mooi in een natuurvijver. In een natuurvijver heeft de natuur het voor het zeggen.

 

Bestel de plant direct.

krx55yt82h6x_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Potamogeton lucens

Familie

glanzend fonteinkruid

Latijnse familie

lucens

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

normaal

Bodem

in de vijver

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Halfschaduw, Schaduw

Beschrijving

(half)schaduw

Hoogte

Beschrijving

40-80 centimeter diep

Kleuren

Eerste kleur

Groen

Kleurbeschrijving

groen

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend