WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ezelsoor Big Ears

De Stachys byzantina komt oorspronkelijk uit een gebied van de Kaukasus tot in Oost-Azië.  De lila bloemetjes zijn nauwelijks te zien.

Wat voor een bladeren heeft de Stachys byzantina ‘Big Ears’?

In het Nederlands heet de Stachys byzantina ‘Big Ears’ ezelsoor. De ezelsoor Stachys byzantina ‘Big Ears’ heeft zeer grote en mooie bladeren. De ovale bladeren zijn zacht, grijs en zwaar behaard. De overeenkomst met een ezelsoor is treffend. Naast de bladeren is vrijwel alles aan deze plant grijs. De stengel, de kelkbladeren, behalve de bloem die lila is is. Deze grijze kleur is een belangrijke reden om hem in een tuin tussen andere planten te plaatsen. Als zogenaamde intermediair in een border verbindt de ezelsoor planten met uiteenlopende kleuren.

Welke functie had Stachys in de geneeskunde?

Het geslacht Stachys heeft veel soorten die zowel in de tuin als in de geneeskunde worden gebruikt. Zelfs de oude Egyptenaren maakten al gebruik van de gewone soort omdat het kon worden ingezet tegen allerlei kwaaltjes. Zo werd het blad gebruikt om wonden te verschonen en de gedroogde bladeren om de neus en het hoofd verlichting te geven bij verkoudheid. De grote kracht van deze plant is de lange bloeiperiode.

Hoe moet ik de Stachys byzantina ‘Big Ears’ verzorgen?

In de natuur groeit de Stachys byzzantina ‘Big Ears’ op droge grond. Kalkvrij is de voorkeur. Verwijder bladeren die van andere planten en struiken in de ezelsoor zijn gevallen. Ze zijn namelijk gevoelig om net als dit blad te gaan rotten. Mocht het centrum van de plant verouderen, dan kunt u jonge uitlopers stekken en opnieuw uitplanten.

Bestel de plant direct.

3u3519f8j4ac_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Stachys 'Big Ears'

Cult

'Big Ears'

Familie

ezelsoor

Familie latijns

byzantina

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

zandgrond

Vochtigheid

gering

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

30

Maximaal

60

Beschrijving

30-60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

lila

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend