WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Escallonia

Is de Escallonia ‘Red Dream’ wintergroen?

Escallonia ‘Red Dream’ geeft met zijn glimmende blaadjes en prachtige, felroze bloemetjes in het najaar een frisse aanblik in de tuin. En omdat de Escallonia ‘Red Dream‘ bladhoudend is, heb je in de winter ook nog iets moois om naar te kijken. Omdat deze struik in de winter groen blijft, kom je hem ook als wat lossere heggen tegen.

De naam Escallonia

De welluidende naam Escallonia heeft deze struik gekregen om zijn ontdekker te eren. Het betreft de 18de-eeuwse Spaanse ontdekkingsreiziger Escallon die de soort aantrof in Zuid-Amerika. De struik kom je veel tegen in Frankrijk en Engeland. Hij is beter tegen dit klimaat bestand dan bij ons. Bij erg strenge vorst vriest Escallonia in en kan dan verloren gaan. Een goed beschutte standplaats helpt en een tuin aan de kust is nog beter. Ook omdat Escallonia zeer goed bestand is tegen zeewind.

Wanneer bloeit de Escallonia ‘Red Dream’?

De reden waarom deze plant toch graag aangeplant wordt, is zijn rijke en langdurige bloei. De eerste bloei is aan het begin van de zomer. Een tweede bloei erna komt voor. Tijdens de bloei geuren de meeste soorten heerlijk. Dit trekt ook vlinders en bijen. Zijn overhangende takken buigen sierlijk door. Het is daarmee een ideale struik om als vrijstaande solitair te gebruiken.

Hoe moet ik de Escallonia ‘Red Dream’ onderhouden?

De Escallonia ‘Red Dream’ staat het best op een zonnige plaats, die goed beschut is tegen wind en kou. Liever geen kalk in de bodem. Escallonia heeft snoei nodig om mooi te blijven. Zonder snoei worden de takken na verloop van tijd lelijk. Het best kan dit na de bloei gebeuren rond augustus of september. Je knipt de minst mooie takken af tot vijf centimeter boven de grond. Door zijn goede regeneratievermogen is de struik in het seizoen erop helemaal hersteld. Bescherm de plant in de winter tegen vorst, want hij kan vorstschade oplopen. Escallonia ‘Red Dream’ is gebaat bij een tamelijk korte snoei in het voorjaar (begin april) om zijn compacte vorm nog meer te doen uitkomen en verhouting onderaan tegen te gaan.

 

Bestel de plant direct.

478593e86d6f_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Escallonia 'Red Dream'

Cult

'Red Dream'

Familie

Escallonia

Onderhoud

Verzorging

Beschermen tegen de vorst.

Snoeien

Korte snoei in het voorjaar.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

matig

Bodem

gewone tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

felroze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

groenblijvend