WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Escallonia

Escallonia ‘Iveyi’ is een zeldzaamheid in Nederland. De Escallonia ‘Iveyi‘ wordt relatief groot en zijn bloemen zijn helemaal wit.

Betekenis van de naam  Escallonia

De welluidende naam Escallonia heeft deze struik gekregen om zijn ontdekker te eren. Het betreft de 18de-eeuwse Spaanse ontdekkingsreiziger Escallon die de soort aantrof in Zuid-Amerika.

Is de Escallonia ‘Iveyi’ winterhard?

Je komt de struik veel tegen in Frankrijk en Engeland. Hij is beter tegen dit klimaat bestand dan bij ons. Bij erg strenge vorst vriest Escallonia in en kan dan verloren gaan. Een goed beschutte standplaats helpt en een tuin aan de kust is nog beter. Ook omdat Escallonia zeer goed bestand is tegen zeewind. De reden waarom hij toch graag aangeplant wordt is zijn rijke en langdurige bloei.

Wanneer bloeit de Escallonia ‘Iveyi’?

De eerste bloei van de Escallonia ‘Iveyi’ is aan het begin van de zomer. Een tweede bloei erna komt voor. Tijdens de bloei geuren de meeste soorten heerlijk. Dit trekt ook vlinders en bijen. Zijn overhangende takken buigen sierlijk door. Het is daarmee een ideale struik om als vrijstaande solitair te gebruiken. Omdat deze struik in de winter groen blijft, kom je hem ook als wat lossere heggen tegen.

Hoe kan ik de Escallonia ‘Iveyi’ verzorgen?

De Escallonia ‘Iveyi’ staat het best op een zonnige plaats, die goed beschut is tegen wind en kou. Liever geen kalk in de bodem. Escallonia heeft snoei nodig om mooi te blijven. Zonder snoei worden de takken na verloop van tijd lelijk. Het best kan dit na de bloei gebeuren rond augustus of september. Je knipt de minst mooie takken af tot vijf centimeter boven de grond. Door zijn goede regeneratievermogen is de struik in het seizoen erop helemaal hersteld. Bescherm de plant in de winter tegen vorst, want hij kan vorstschade oplopen. Hoe u planten het beste tegen vorst kunt beschermen is te vinden in het artikel planten beschermen tegen vorst.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan door de website in de gaten te houden.

 

Bestel de plant direct.

h805ek48znwq_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Escallonia 'Iveyi'

Cult

'Iveyi'

Familie

Escallonia

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei lelijke takken weg na de bloei.

Bemesting

Geen mest

Winterhard

matig

Bodem

gewone tuingrond, liever geen ka

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

200

Maximaal

250

Beschrijving

2-2,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit met roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

groenblijvend