kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Escallonia

Escallonia ‘Donard Seedling’ is ontwikkeld door een kwekerij die een groot deel van de Escallonia’s in Engeland heeft gekweekt, Slieve Donard. De bloemen van deze soort zijn prachtig: witte blaadjes en een roze hartje.

Is de Escallonia ‘Donard Seedling’ winterhard?

Ook is deze kweekvorm de meest winterharde en daarom het meest geschikt in ons land. De welluidende naam Escallonia heeft deze struik gekregen om zijn ontdekker te eren. Het betreft de 18de-eeuwse Spaanse ontdekkingsreiziger Escallon die de soort aantrof in Zuid-Amerika. De struik kom je veel tegen in Frankrijk en Engeland. Hij is beter tegen dat klimaat bestand dan bij ons. Bij erg strenge vorst vriest Escallonia in en kan dan verloren gaan. Een goed beschutte standplaats helpt en een tuin aan de kust is nog beter. Ook omdat Escallonia zeer goed bestand is tegen zeewind.

Hoe bloeit de Escallonia ‘Donard Seedling’?

De reden waarom we hem toch graag aanplanten, is zijn rijke en langdurige bloei. De eerste bloei is aan het begin van de zomer. Een tweede bloei erna komt voor. Tijdens de bloei geuren de meeste soorten heerlijk. Dit trekt ook vlinders en bijen. Zijn overhangende takken buigen sierlijk door. Het is daarmee een ideale struik om als vrijstaande solitair te gebruiken. Omdat deze struik in de winter groen blijft, kom je hem ook als wat lossere heggen tegen.

Hoe moet ik de Escallonia ‘Donard Seedling’ onderhouden?

Escallonia staat het best op een zonnige plaats, die goed beschut is tegen wind en kou. Liever geen kalk in de bodem. Escallonia heeft snoei nodig om mooi te blijven. Zonder snoei worden de takken na verloop van tijd lelijk. Het best kan dit na de bloei gebeuren rond augustus of september. Je knipt de minst mooie takken af tot vijf centimeter boven de grond. Door zijn goede regeneratievermogen is de struik in het seizoen erop helemaal hersteld. Bescherm de plant in de winter tegen vorst, want hij kan vorstschade oplopen. Dit is erg belangrijk, in een video laten we zien hoe u planten het beste tegen vorst kunt beschermen.

 

Bestel de plant direct.

4my55gp80a41_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Escallonia 'Donard Seedling'

Cult

'Donard Seedling'

Familie

Escallonia

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig

Snoeien

Snoei lelijke takken einde bloei

Bemesting

Geen mest

Winterhard

matig

Bodem

gewone tuingrond, liever geen ka

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

150

Beschrijving

1-1,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit met roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

groenblijvend