WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duizendblad

Het duizendblad Achillea ‘Moonshine’ heeft losse tuilen in een zwavelgele kleur. De hoogte is 60 à 70 cm.

Welke soorten duizendblad zijn er?

Het geslacht Achillea is genoemd naar Achilles die deze plant in de Griekse mythologie gebruikte om wonden te genezen. Het is een veelal vrij sterke plant met meestal geveerde, soms zijdeachtig behaarde bladeren. De kleuren geel en wit zijn sterk vertegenwoordigd. Sommige soorten, zoals Achillea filipendulina, hebben een sterke geur. De groeihoogte loopt uiteen van amper 10 cm tot ruim 110 cm. De talloze soorten worden in het wild vooral aangetroffen in de gematigde zones van de oude wereld. Twee soorten, namelijk Achillea millefolium (duizendblad) en Achillea ptarmica (wilde bertram) komen ook in Nederland en België voor. Sommige soorten en cultivars leven vrij kort en moeten regelmatig opgenomen en gedeeld worden. De Achillea-cultivars (duizendblad) zijn door kruising, selectie en mutatie ontstaan.

Wanneer bloeit duizendblad?

Het zijn uitgesproken zomerbloeiers, van juni tot augustus kun je ervan genieten. Het is een eersteklas borderplant. Goed te combineren met Salvia nemorosa, Veronica longifolia ‘Blauriesin’ en Erigeron ‘Dunkelste Aller’. Het is een heterogene groep planten die niet meer ondergebracht kan worden bij bepaalde soorten.

Waar kan ik duizendblad planten?

In algemene zin stellen de meeste soorten weinig eisen aan de grond. Wel moeten ze zonnig staan. Enkele hogere soorten hebben steun nodig, vooral als de grond rijk aan voedingsstoffen is.

Hoe kan ik duizendblad snoeien?

Snoei Achillea ‘Moonshine’ na de bloei of in het voorjaar. Elke normale tuingrond is geschikt. Sommige rassen na 2 à 3 jaar oprooien, delen en opnieuw uitplanten. Lees meer over planten delen.

Wil jezelf een duizendblad in je border planten, kijk dan eens bij een van de border beplantingsplannen. Op bestel de kant en klare border in warme kleuren met daarin geel duizendblad.

 

Bestel de plant direct.

gbs533a8gtys_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijnse naam

Achillea 'Moonshine'

Cult

'Moonshine'

Familie

duizendblad

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien na de bloei of in het voorjaar.

Bemesting

Geen bemesting nodig.

Winterhard

goed

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

70

Beschrijving

60-70 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

zwavelgeel

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

groenblijvend