WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daglelie

De daglelie Hemerocallis ‘Sammy Russell’ heeft een levendig rode bloemen met een geel hart. De Hemerocallis ‘Sammy Russell’ is een bloem die maar één dag bloeit. Gelukkig verschijnen er maandenlang nieuwe bloemen.

Wat voor bloemen heeft Hemerocallis ‘Sammy Russell’?

De Nederlandse naam is toepasselijk: daglelie. Iedere lelieachtige bloem opent zich bij voldoende licht in de ochtend en bloeit in één dag uit. De bloemen verschijnen aan het eind van een stevige stengel en torenen hoog boven het sierlijk overhangende blad uit. Per bloeistengel kunnen vele tientallen bloemen na elkaar worden gevormd. Een enorme bloeiprestatie.

Waar komt de naam daglelie vandaan?

Het geslacht Hemerocallis, dat zijn naam ook dankt aan de schoonheid (kalos) voor slechts één dag (hemera), komt overal voor op het noordelijk halfrond. De laatste jaren zijn deze planten zeer trendy. Er zijn daarom veel kweekvormen te krijgen in talloze kleurvariaties en afmetingen van 30 centimeter tot wel 2 meter. De planten verbreiden zich via de uitgroeiende wortelstok die steeds nieuwe scheuten produceert. Zo kunnen hele groepen eendagsbloemen uit één plant ontstaan.

Waar kun je Hemerocallis ‘Sammy Russell’ planten?

Gekweekte daglelies zijn sterke vaste planten voor volle zon en halfschaduw. Voorwaarde voor de groeiplek is wel dat de grond nooit mag uitdrogen. Deze moet voldoende voedsel bevatten, liefst humusrijk zijn, verder worden weinig eisen gesteld. Lichte of zware grond maakt niet uit, deze mag zelfs vrij nat zijn. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting.

Hoe kan ik Hemerocallis vermeerderen?

De planten breiden zich in groepen uit en kunnen op den duur hele perken met hun wortelstokken vullen. De oudste delen worden op den duur minder bloeirijk en kunnen dan worden afgestoken en verwijderd.

Wil je de Hemerocallis ‘Sammy Russell’ beschermen tegen ziekten en plagen? Kijk dan even op de site voor meer informatie en handige tips en adviezen.

Bestel de plant hier.

tfi5dx48kyob_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Hemerocallis 'Sammy Russell'

Cult

'Sammy Russell'

Familie

daglelie

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar.

Bemesting

Organische mest in voorjaar.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

normaal, 's zomers aan de vochtige kant

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon tot heel lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

75

Maximaal

75

Beschrijving

75 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

levendig rood

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend