WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Clematis

Clematis ‘Margaret Hunt’ heeft lilaroze bloemen en is prima geschikt om een pergola, muur of schutting te begroeien. Clematissen waren waarschijnlijk al geliefd in de oudheid.

Welke soorten clematissen zijn er?

De Grieken noemden namelijk allerlei soorten klimplanten clematis, wat ‘rankend’ betekent en op het klimvermogen slaat. Bij ons komt ook één soort clematis in de natuur voor met de naam Clematis vitalba. Deze zogenaamde wilde bosranken woekeren echter behoorlijk. De meest bekende heeft onooglijke witte bloempjes die ook nog onaangenaam ruiken. Dat is niet zo prettig in de tuin. Er zijn veel interessantere soorten en grote groepen kweekvormen met grote of kleine bloemen, soms met (daarna) prachtig vruchtpluis. Enkele zijn zelfs wintergroen.

Waar kan ik Clematis ‘Margaret Hunt’ planten?

Clematis ‘Margaret Hunt’ groeien graag met ‘de kop’ in de volle zon, maar als bosrandplanten verdragen ze lichte schaduw ook heel goed. De wortels van de Clematis ‘Margaret Hunt’ moéten zelfs beschaduwd zijn. Dus zorg dat er altijd iets voor de voet van de plant groeit dat schaduw en koelte geeft.

Clematis ‘Margaret Hunt’ hebben humusrijke en goed doorlatende grond nodig. Ook wordt de Clematis ‘Margaret Hunt’ diep geplant om beschermd te zijn tegen de vervelende verwelkingziekte die de bovengrondse stengels kan aantasten. Onder de grond blijft de Clematis ‘Margaret Hunt’ gezond. Vandaar dat diepe planten: hij kan altijd weer gezond uitlopen.

Wanneer kan ik Clematis ‘Margaret Hunt’ snoeien?

Bind de Clematis ‘Margaret Hunt’ tijdens het groeiseizoen goed op. Je hoeft eigenlijk alleen de Clematis ‘Margaret Hunt’ te snoeien als er een wirwar van stengels is ontstaan. Snoei de Clematis ‘Margaret Hunt’ tot ongeveer 1 meter hoogte. Meer over snoeien lees je op onze site en bij Clematis snoeien.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

Bestel de plant hier.

gnt559d8kfyv_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Clematis 'Margaret Hunt'

Cult

'Margaret Hunt'

Familie

Clematis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens droog voorjaar extra water. Bind de plant goed op.

Snoeien

Eventueel snoeien na de bloei.

Bemesting

Geef organische mest in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

iedere normale tuingrond met wat

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

kop in de zon, wortels in de schaduw

Hoogte

Maximaal

350

Beschrijving

tot 3,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

lilaroze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend