kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Callicarpa

De bessen van de Callicarpa

De Callicarpa bodinieri var. giraldii wordt veel gebruikt in de tuin omdat hij rijk bezet is met besjes die donkerviolet van kleur zijn.
Het bijzondere aan deze vaste plant zijn de felpaarse besjes die van september tot december schitteren in een verder vaak sombere tuin. Het is verder ook echt een najaarsplant met mooi verkleurende bladeren, die tot laat in de herfst aanblijven. Als het blad gevallen is vallen de paarse besjes pas echt op, die mooi afsteken tegen een groenblijvende achtergrond. Vogels hebben helaas geen interesse in de bessen.

De bloeitijd van de Callicarpa

In de rest van het jaar is het eigenlijk een wat onopvallende plant, met kleine roze bloemetjes van juni tot augustus. Deze open struik vertakt weinig en kan tot 2 meter hoog worden. Callicarpa bodinieri is een van de fraaiste late besdragers. De bessen staan in ronde trossen op de winterkale takken en twijgen. De takken met de paarse glanzende bessen lenen zich goed voor allerhande winterboeketten en voor groendecoraties.

Hoe kan ik de Callicarpa onderhouden?

Callicarpa heeft behoefte aan een zonnige of eventueel licht beschaduwde plaats in de tuin. Verder stelt hij weinig eisen aan zijn omgeving. Hij doet het op iedere humusrijke grond goed.

Hoe moet ik een Callicarpa snoeien?

Een callicarpa snoeien hoeft eigenlijk alleen als je de vorm wilt beïnvloeden. Dat kun je dan het best in het voorjaar doen. Meer over snoeien lees je op onze site.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel de plant direct.

ueg5qbw8eajo_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Callicarpa var. giraldii

Cult

var. giraldii

Familie

Callicarpa

Familie latijns

bodinieri

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Eventueel snoeien in het voorjaar.

Bemesting

Geen bemesting nodig.

Winterhard

goed

Bodem

iedere humusrijke tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zonnig, lichte schaduw

Hoogte

Maximaal

200

Beschrijving

tot 2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend