WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwkussen

Aubrieta, blauwkussen, is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit. De bloei start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet.

Hoe hoog wordt Aubrieta?

Het zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten.

Hoe kan ik de Aubrieta verzorgen

Aubrieta heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde. Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag de  Aubrieta niet bemesten omdat ze van te veel mest dood gaan. Op onze website vind je nog veel meer interessante artikelen over o.a. bemesten en snoeien, zo ook het snoeien van Aubrieta.

Word je graag op de hoogte gehouden van de aller nieuwste tuinnieuws? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel de plant direct.

 

4b65fcn8hfb3_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Aubrieta deltoidea

Familie

blauwkussen

Onderhoud

Verzorging

Elke twee jaar scheuren en delen.

Snoeien

Na de bloei stevig snoeien.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

alle normale tuingronden, zekere

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

15

Beschrijving

10 à 15 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

blauw, paars, violet, rood, roze, purper, crèmewit

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

wintergroen