WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blauwkussen

Het blauwkussen Aubrieta ‘Cascade Purple’ heeft purperkleurige bloemen.

Wanneer bloeit Aubrieta ‘Cascade Purple’?

Blauwkussen is een wintergroene vaste plant waarvan de bekendste oorspronkelijke soort (Aubrieta deltoidea) kleine blauwe bloemetjes bezit. De bloei start vroeg na een zachte winter al rond half maart en kan bij aanhoudend koel weer voortduren tot in mei. De bloei van de Aubrieta ‘Cascade Purple‘ kan zo rijk zijn dat je soms de bladeren niet meer ziet. Aubrieta ‘Cascade Purple’ zijn lage plantjes met een maximale hoogte van 10 à 15 centimeter, maar de bloemstengels kunnen langer worden. Het is daarmee een geschikte plant voor een rotstuin of om te combineren met verhardingen. Het is ook een geschikte plant om in plantenbakken te zetten. Een leuk artikel over het maken van je eigen plantenbak lees je op onze inspiratie blog.

Waar kan ik Aubrieta ‘Cascade Purple’  planten?

Aubrieta ‘Cascade Purple’ heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant ten opzichte van andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is wel een absolute voorwaarde.

Hoe kan ik Aubrieta ‘Cascade Purple’ verzorgen?

Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als je de Aubrieta ‘Cascade Purple’ om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kun je ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. Je mag ze niet bemesten, omdat ze van te veel mest dood gaan.

Vind je het leuk om meer tuinnieuws te lezen? Regelmatig worden er leuke artikelen geplaatst op het tuinblog, boordevol inspiratie voor je tuin.

 

Bestel de plant direct.

qoe5lwd8dixr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Aubrieta 'Cascade Purple'

Cult

'Cascade Purple'

Familie

blauwkussen

Onderhoud

Detail

Aubrieta heeft een lichte voorkeur voor voedzame, iets kalkrijke grond, maar is tolerant t.o.v. andere groeiomstandigheden. Een zonnige standplaats is een absolute voorwaarde. Deze planten kunnen snel verouderen. De binnenkant gaat snel dood en aan de buitenkant groeien ze door. Als u ze om de twee jaar na de bloei opneemt en deelt, kunt u ze opnieuw planten. Zo gaan ze langer mee. U dient ze vooral niet te bemesten. Van te veel mest gaan ze dood.

Verzorging

Elke twee jaar scheuren en delen.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Bemesten is niet nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

alle normale tuingronden, zekere

Vochtigheid

matig tot normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

15

Beschrijving

10 à 15 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Lila

Kleurbeschrijving

purper

Bloeitijd

Begin

Maart

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

wintergroen