AbeliaAbelia grandiflora

Is de Abelia winterhard?

De Abelia grandiflora is een weinig voorkomende verschijning in tuinen in onze contreien. Dat komt omdat deze struik niet goed winterhard is en in strenge winters goed kan invriezen. Dat hoeft niet erg te zijn want de struik kan goed gesnoeid worden in het voorjaar. Bovendien kan er met de standplaats rekening worden gehouden. Uit de wind en in de zon. Ook is het mogelijk deze struik als leistruik tegen een muur op het zuiden te planten. Als alternatief wordt deze plant ook wel in potten verkocht, zodat ze voor de vorst naar binnen gehaald kunnen worden. Lees daar meer over bij planten beschermen tegen vorst.

Wanneer bloeit de Abelia grandifola?

Er zijn voldoende redenen om deze struik aan te planten, want in bloei is hij onovertroffen. Welke struik bloeit nu zo rijk van juli tot oktober? De bloemen lijken op klokjes en zijn verkrijgbaar in de allerlei schakeringen van wit tot donkerroze. Als je langs de Abelia loopt, kun je in het najaar de heerlijk geur opsnuiven. De glimmende blaadjes zijn eerst rood en kleuren vanzelf donkergroen. Deze struik groeit bijna overal en kent geen ziektes.

Hoe onderhoud ik de Abelia grandiflora?

De standplaats voor de Abelia grandiflora is belangrijk. Hij is namelijk gevoelig voor wind en kou. Dus een beschutte plaats in de zon tot halfschaduw is goed. Mocht je de struik willen snoeien dan doe je dit het best in het voorjaar en als je hem mooi in model wil houden, kun je de jonge scheuten aftoppen in het groeiseizoen. Lees meer bij vaste planten snoeien.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 26 augustus 2015 om 12:22

Beste Hester, bij een juiste bronvermelding zijn wij akkoord. Let wel op dat de beelden niet voor commerciële doeleinden gebruikt mogen worden. Succes met je site!

>

Anoniem op 30 juli 2015 om 19:45

Geachte redactie,
Eens in de maand schrijf ik een nieuwsbrief rondom onze tuin, zie www.depraettuin.nl. Daarin zet ik steeds een plant/struik centraal. De informatie daarover haal ik van internet. Regelmatig gebruik ik info van jullie site www.tuinieren.nl. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat dit zo maar kon, ook omdat u een pin-it en een F teken onderaan heeft staan. Ik zet altijd een bron erbij in jullie geval dan; Bron; Tuinieren.nl en daarin dan de link naar de desbetreffende pagina van jullie website. Ik wil jullie dit graag laten weten en meteen vragen of dit voor jullie geen probleem is. Hierbij vraag ik dus officieel toestemming om gegevens van jullie site te gebruiken op mijn site.
Vriendelijke groet,
Hester Praet
www.depraettuin.nl
www.facebook.com/depraettuin