Pindakaasboom Clerodendrum var. Fargesii

beeld vtwonen Beeld

Wanneer bloeit de Pindakaasboom?

De pindakaasboom Clerodendrum trichotomum var. fargesii is de meest bekende struik onder de soort en tevens de sterkste. In augustus bloeien de stervormige bloemetjes die erg zoet ruiken.

Lees verder onder de advertentie

Waar komt de naam Pindakaasboom vandaan?

Het is een onbekende struik, maar daarom niet minder de moeite waard. Clerodendrum is onder verschillende namen bekend. Kleros is Grieks voor ‘kans’ en daarom wordt de struik in ons land ook wel kansenboom genoemd. Omdat de bladeren na kneuzing naar pindakaas schijnen te ruiken, is pindakaasboom de andere naam voor Clerodendrum.

Wat is de sierwaarde van de Clerodendrum trichotomum?

Clerodendrum trichotomum heeft een enorme sierwaarde. Niet alleen het blauwgroene blad is zeer decoratief, de boom heeft ook prachtige wit met roze bloemetjes die ook nog eens ontzettend lekker ruiken. Wanneer de witte bloemen in de roze kelk verdwijnen, ontstaan er blauwe bessen in. Deze struik is in Japan, op de Filippijnen en in China inheems.

Kan ik de Clerodendrum trichotomum var. fargesii snoeien?

Geef voldoende ruimte en licht, zodat de struik goed kan uitgroeien. Snoeien is niet nodig, het verminkt de struik eerder. Alleen wanneer de struik te weinig licht krijgt mag gesnoeid worden. Doe dit na de laatste bloei in oktober. Ook kun je takken met vriesschade tot op het levende hout snoeien. Ingevroren twijgjes lopen vanzelf weer uit. Zet geen planten onder de struik. Zij nemen voedingsstoffen op die de struik zelf goed kan gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Meer artikelen lezen? Dit kan op onze site. Daarnaast kan je via onze tuinblog op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Clerodendrum var. fargesii

Cult

var. fargesii

Familie

Pindakaasboom

Latijnse familie

trichotomum

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijk en kalkrijk

Vochtigheid

normaal

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

250

Maximaal

400

Beschrijving

2,5-4 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Augustus