WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hang je tuin op

Een moes- of kruidentuin is een leuk idee, maar met kleine kinderen of huisdieren niet altijd praktisch. Je wilt natuurlijk niet dat die lekkere groenten of kruiden al weg zijn voordat je ermee naar de keuken kon lopen. Daarom bedacht Rachel van A Beautiful Mess iets slims: mandjes gevuld met kruiden en groenten die je ophangt, een hangende tuin.

Hangende tuinen met kruiden

Het mooie aan dit idee is dat het leuk is voor in een tuin, maar ook op een balkon erg geschikt is. Rachel maakte deze constructie met materialen die ze al in huis had, maar alle benodigdheden zijn ook in Nederland verkrijgbaar.

Benodigdheden

  • Drie stevige, geweven manden met dezelfde maten en rechthoekig van vorm. Let er op dat ze diep genoeg zijn voor planten om in te groeien, maar dat ze niet te zwaar worden.
  • Gevlochten polyester touw, Rachel gebruikte touw in een opvallende kleur roze (leuke tip voor neon liefhebbers).
  • 1 of 2 kleine zakken potgrond
  • Kruiden, bloemen, groente die je wilt laten groeien in de manden
  • Schaar
  • Schroeven om de constructie ergens aan te bevestigen.

Hangende tuin maken

Zet de manden op de grond neer met genoeg ruimte ertussen. Plaats de planten in de manden, houd rekening met hoe groot de planten nog kunnen groeien.

Knip het touw lang genoeg om aan beide kanten bevestigd te kunnen worden, plus wat extra ruimte om de manden aan vast te maken.  Haal het ene uiteinde van het touw door de voorste hoek van de bovenste mand, houd bovenaan een stuk touw over. Leg er een dubbele knoop in en haal dan de rest van het touw door de voorste hoek van de tweede mand. Herhaal dit voor alle manden en alle hoeken, maar let er wel op dat de manden bij alle hoeken recht hangen. Hang de constructie op om te kijken of alle manden goed hangen en verstel eventueel een knoop.

Als alle manden goed recht hangen, kun je deze weer op de grond zetten en vullen met potgrond en de planten. Nu kun je de constructie ophangen en gaan genieten van je eigen hangende tuin.

nog meer: tuinieren