Groenten die tegen kou kunnen

Ben je ook zo dol op je moestuintje en wil je alle seizoenen plezier ervan hebben? Deze herfst en winter kun jij nog steeds je favoriete groenten verbouwen. Wij zetten vandaag groenten op een rijtje die wel tegen een beetje kou kunnen.

wortelen

Lijstje groenten

Vitamines heb je het hele jaar door nodig. Hoe handig is het als je ze gewoon uit je eigen moestuin haalt? Met de winter en kou op komst, is het goed om te weten welke groentes je gewoon zelf kunt verbouwen. Met het volgende rijtje heb je genoeg keus!

1. Wortels
2. Broccoli
3. Groene uien
4. Koolraap
5. Erwten
6. Spinazie
7. Radijsjes
8. Bieten
9. Bladsla
10. Spruitjes

Welke groenten vind jij lekker? Ga je die ook terugvinden in jouw moestuintje?

Bron beeld: La Grande Borne

nog meer: tuinieren

Reacties:

Anoniem op 22 oktober 2015 om 16:49

L.S.,

De bovengenoemde groenten kunnen nu nog worden gezaaid in de koude grond, dus op vrijgekomen groentebedden. Ontkiemt dat nu nog dan???.

Uw reaktie zie ik met belangstelling tegemoet.

Rob, T: 0620230765/

21-10-2015

anneleenpeeters op 30 oktober 2015 om 11:53

Beste Rob, je hebt gelijk. De zaden moeten nog wel kunnen kiemen. De genoemde groentes kun je in de winter bewaren, soms zelfs nog in de grond. Als je van de kale bedden nu nog wilt oogsten, probeer dan deze zaden uit. Ze zijn speciaal geselecteerd op het late zaaimoment. Vraag wel na bij de in het artikel genoemde bedrijven of het nu nog kan, het is al november! Is het echt te laat, dek de bedden dan af met een laag compost. Dat is een mooie start voor het voorjaar: http://www.tuinieren.nl/a/moestuin/wintersla-zaaien ~Marie