Kunstgras onderhouden

beeld vtwonen Beeld

Hoe onderhoud je kunstgras? Kunstgras is ideaal als je niet het onderhoud van echt gras wilt hebben, maar toch gaat voor een groene tuin. Kunstgras is bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud kunstgras

Het onderhoud van kunstgras is simpel. Om je stukje groen te onderhouden ga je het schoonhouden, borstelen en instrooien. In de video zie je hiervan een uitgebreide instructie.

Bezemen

Kunstgras heeft een open structuur aan de onderkant. Het voordeel daarvan is dat het regenwater meteen weer wegloopt. Een nadeel is dat onkruidzaden hierinkunnen kiemen.. De oplossing daarvoor is bezemen met een harde bezem. Doe dit altijd tegen de vezel in zodat het gras weer mooi rechtop komt te staan. Herhaal dit een paar keer per jaar. Houd er wel rekening mee dat kunstgras gemaakt is van kunststof. Wees daarom voorzichtig met de BBQ, open vuur, vuurkorven en sigaretten.

Lees verder onder de advertentie

Kwartszand

Tot slot kun je één keer per jaar kwartszand over je kunstgras strooien. Dat wordt ook gebruikt tijdens de aanleg. Daardoor blijft het kunstgras mooi liggen en gaan de vezels rechtop staan.

In de video worden kunstgrasrollen gebruikt, maar je hebt ook nog kunstgrastegels voor bijvoorbeeld kleine hoekjes. Meer info vind je op Soluvert.