Dit heb je nodig
-
Schaal met platte bodem van 20 cm doorsnede
-
Stompkaarsen in verschillende doorsnedes en hoogtes
-
Olijfkleurig lint, verkrijgbaar bij de bloemist
-
Haricots verts, groene asperges (verpakt bij Albert Heijn) en artisjokken (bij de Turkse groenteman)
-
Witte (snij)bloemen van de bloemist
-
Brandvertragende spray
En zo maak je ze
-
Haal de binnenste bladeren uit de artisjok zodat er een holte ontstaat waar de smalle kaars inpast. Staat hij niet stevig? Druk stukjes aluminiumfolie rondom tot hij vaststaat.
-
Plak rond de onderste rand van de dikke kaarsen een reepje dubbelzijdige tape.
-
Kies de rechtste boontjes uit en plak ze zij aan zij rond de kaars. Wikkel het over het midden van de boontjes en maak er een grote strik aan.
-
Snijd de groene asperges van onder bij zodat ze allemaal even lang zijn en bevestig ze net zo als de boontjes.
-
Spuit het geheel in met een brandvertragende spray (maar niet de kaarsen!).
-
Verzamel de groentekandelaars op een schaal en vul de leegtes op met snijbloemen.
Bon appetit!
Bron: Fotografie Recaptured Charm (CC BY-NC-ND 3.0) | Idee Better Homes & Gardens