tuinierenTuininspiratie

Kandelaars om op te eten

Kandelaars om op te eten Kandelaars om op te eten
Kandelaars om op te eten
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

  • Schaal met platte bodem van 20 cm doorsnede

  • Stompkaarsen in verschillende doorsnedes en hoogtes

  • Olijfkleurig lint, verkrijgbaar bij de bloemist

  • Haricots verts, groene asperges (verpakt bij Albert Heijn) en artisjokken (bij de Turkse groenteman)

  • Witte (snij)bloemen van de bloemist

  • Brandvertragende spray

En zo maak je ze

  • Haal de binnenste bladeren uit de artisjok zodat er een holte ontstaat waar de smalle kaars inpast. Staat hij niet stevig? Druk stukjes aluminiumfolie rondom tot hij vaststaat.

  • Plak rond de onderste rand van de dikke kaarsen een reepje dubbelzijdige tape.

  • Kies de rechtste boontjes uit en plak ze zij aan zij rond de kaars. Wikkel het over het midden van de boontjes en maak er een grote strik aan.

  • Snijd de groene asperges van onder bij zodat ze allemaal even lang zijn en bevestig ze net zo als de boontjes.

  • Spuit het geheel in met een brandvertragende spray (maar niet de kaarsen!).

  • Verzamel de groentekandelaars op een schaal en vul de leegtes op met snijbloemen.

Bon appetit!

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie Recaptured Charm (CC BY-NC-ND 3.0) | Idee Better Homes & Gardens