WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hallo buitenparadijs! Zo kies je de ideale tuinmeubels

De tuin of het balkon is pas écht af met een knappe set tuinmeubels. Wie creatieve keuzes maakt, kan in een patio zo klein als een postzegel precies hetzelfde doen als in een riante achtertuin. In de rondte of de hoogte in? Kleur of toch neutraal? Zo maak je de juiste keuze.

In samenwerking met Hartman

Rond vs. recht

Een ronde tafel neemt door z’n vorm minder plek in beslag dan een vierkant of rechthoekig exemplaar. Zo houd je meer ruimte over voor mooie tuinstoelen. De statement Sophie Rondo Elegance Chair van Hartman bijvoorbeeld, uitgevoerd in vrolijk ‘Indian Orange’. De speciale curve in de rug geeft maximaal zitcomfort – perféct voor lange zomeravonden. Aan een ronde tafel kan iedereen elkaar aankijken, daarom is het een sfeermaker van jewelste. Nog een voordeel: gasten bewegen makkelijker om een ronde tafel én je schuift zonder moeite een paar extra (klap)stoelen aan.

Genoeg ruimte? Dan staat een rechthoekige tafel natuurlijk ook erg mooi. Het voordeel van deze vorm is dat er veel mensen kunnen aanschuiven. En: zo’n hoekige vorm geeft vaak een wat stoerder effect.

Kleur kiezen

Natuurlijk: bloemen en planten geven sfeer en kleur aan de tuin of het balkon. Maar onderschat het effect van tuinmeubels in een kekke tint niet. Het grote voordeel: met tuinstoelen in een zonnige kleur (zoals het warme oranje waar we het eerder over hadden) ziet de tuin er ook búiten het bloeiseizoen gezellig uit. Liever neutraal? Opties als basic wit, stoer hout, een subtiele groen- of terratint of stijlvol zwart vervelen nooit en zijn daarmee altijd goede opties.

Denk naast kleur ook aan het mixen van materiaalsoorten. Een teakhouten tafel zoals deze geeft warmte, het aluminium gecoate onderstel maakt het geheel stoer. En dat combineert weer verrassend goed met kunststoffen stoelen in neutrale tinten.

Borrelen aan de bar of lang natafelen

Een bar neemt relatief weinig plek in beslag en creëert dubbel zoveel ruimte. Naast zitplaatsen maak je namelijk óók ruimte voor een paar staplekken. Op de Sophie Element Dining Bar Chair is het koninklijk aanschuiven. Ook een prettig idee: de barkruk wordt in Nederland gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. Als dát niet lekker neerploffen is.

Geen zin in een DIY-bar? Kijk dan eens naar de Sophie Dining Yasmani Bar Sets, zoals de set gemaakt van duurzaam teakhout. Liever een zit met wat meer steun, zodat je eindeloos kunt natafelen? Dan is een tuinstoel met armleuning een slimmere keuze.

Zit altijd goed

Is oranje, zwart of wit niet helemaal je kleur? Of liever een teakhouten of aluminium onderstel? Sophie is de moeilijkste niet. Deze bestsellerstoel van Hartman is verkrijgbaar in maar liefst 5 modellen en in 11 verschillende kleuren. Ga voor een matchende set of mix en match met kleuren voor een speels effect. Nóg een reden om Sophie de tuin in te halen: van 17 mei t/m 20 juni 2021 krijg je de vierde Sophie-stoel naar keuze cadeau!

nog meer: tuinieren