WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kantopsluitingen

Je gazon blijft perfect in vorm door gebruik te maken van kantopsluitingen. Een kantopsluiting maakt een strakke afscheiding tussen gazon en bestrating of grind.

Gazon kantopsluitingen - Noret

Door een kantopsluiting kan je gazon nooit meer buiten de perken gaan groeien en de lijn is superstrak. Je hoeft dan dus ook nooit meer de graskanten te steken! Wil je kantopsluitingen leggen voor je sierbestrating? Kijk dan bij fundering maken.

Soorten kantopsluitingen

Een kantopsluiting ziet eruit als een lange strip die je om het gazon heen kunt leggen. Leuk is dat een kantopsluiting vaak in allerlei vormen gebogen kan worden, waardoor je het gazon precies kunt aanleggen in de vorm die jij wilt. De strips of banden zijn meestal gemaakt van kunststof, cortenstaal, aluminium of een ander metaal.

Kantopsluiting aanleggen

Kantopsluitingen aanleggen is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, is een goede hamer om ze in de grond te slaan. De strips kunnen gemakkelijk aan elkaar worden gekoppeld, waardoor ze om elk gazon passen. Steek wel eerst de kanten van je gazon netjes af voor je de kantopsluiting plaatst. Hoe je dat doet? Kijk even bij ons artikel over graskanten steken.

nog meer: tuinieren