Dorst!

beeld vtwonen Beeld

“Het heeft al een paar dagen niet geregend”, hoor ik vriendlief zeggen terwijl hij de sproeier installeert. Het gazon oogt fris en de hortensia’s kwiek, ik zie nog geen reden om te sproeien. En dus gaat de slang terug de haspel op. Minder sproeien is beter voor planten. Zo wortelen ze dieper en worden ze mooi en sterk. Potplanten daar gelaten: die moeten het hebben van jouw gift. Maar heus, zodra er in de tuin wat slap begint te hangen, gaat ook hier de sproeier aan.

Lees verder onder de advertentie
  1. Deze black swan onder de gieters kun je nog eens stijlvol laten slingeren.
  2. Functioneel & mooi voor aan de muur, de slanghaspels van ZEE.
  3. Deze zonnige regenton kan wel 350 liter water huizen. Is er ook in groen, blauw, paars en rood.
  4. Voor kleine (maar groene!) tuintjes en balkons is de Gardena city tuinslang een uitkomst; slechts 7,5 meter slang, maar geen gedoe meer met gieters.
  5. De ouderwetse tiksproeier is ideaal voor XL gazons die er altijd piekfijn bij moeten liggen (het geluid alleen al!)
  6. Vintage gieter.
  7. Handig voor de minder groene vingers: een tensiometer meet het vochtgehalte in de kluit van grotere planten.

Kristel blogt over tuinieren

Ontspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.