De leukste kussens om je tuin of terras mee op te vrolijken

Stalen hangstoel voor buiten in zacht terra, 107×73 cm (Øxd)(kavehome.nl). Krukje Desert van Ferm Living (vtwonen.nl). Koperen buitendouche van Seletti (vtwonen.nl). Parasol van HKliving (vtwonen.nl). Langwerpig gestipt kussen (urbannatureculture.com ). Linnen kussens, wafeldoeken (bungalow.dk). Vloerkleed van Madam Stoltz (deens.nl). Plant en pot privébezit. Beeld vtwonen 07-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 07-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Sjoerd Eickmans

Het wachten is bijna voorbij: de lente staat nu echt voor de deur! Tijd om je tuin in te richten. Misschien ben je al aan de slag gegaan met een mooie nieuwe tuinset en gezellige verlichting voor buiten. Top! Dan is het nu tijd voor een stukje aankleding. Iets wat niet mag ontbreken: tuinkussens.

Lees verder onder de advertentie

Geen bank zonder kussens

Een lekkere loungebank of fauteuil in de tuin? Daar ga je uiteraard optimaal van genieten tijdens de zonnige dagen deze lente en zomer. Maar dan wil je natuurlijk wel zo relaxt mogelijk zitten. Daar komen tuinkussens om de hoek kijken. Tuinmeubels zijn vaak gemaakt van aluminium of staal, zodat ze bestendig zijn tegen weer en wind. Echt lekker zit dit alleen niet, dus kussens zijn essentieel!

LEES OOK
Kussenverslaving? Dan is layeren de oplossing

Mix & match

Als je een grote bank hebt in je tuin of op je terras, dan is er ruimte om een leuke mix van verschillende tuinkussens te maken. Dit kan qua kleur, maar ook qua vorm of materiaal. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Begin bijvoorbeeld met wat grotere kussens in een effen kleur en leg daar vervolgens kleinere kussens met een bijpassend patroon bij ter decoratie. De tuinkussens van Palais lenen zich daar uitstekend voor!

LEES OOK
De lente lonkt! De mooiste accessoires voor buiten

Lees verder onder de advertentie

Combineer kleur

Kussens in de tuin staan het leukst als je ze combineert met andere bijpassende accessoires. Rode kussens op de bank? Zet dan bijvoorbeeld ook een paar rode kandelaren op de tuintafel. Veel planten in de tuin? Kies dan voor groene kussens of kussens met bijvoorbeeld een patroon met palmbladeren.

Shop tuinkussens…

Bron: beeld: vtwonen 07-2021 | styling Marianne Luning | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie