Choisya Aztec Pearl

beeld vtwonen Beeld

Eigenschappen van de Choisya ‘Aztec Pearl’

De Choisya ‘Aztec Pearl’ heeft groenblijvend, leerachtig, glanzend blad. Het geurt pittig. De opvallende, witte bloemen geuren ook, maar dan zoet. Hij is nauw verwant aan het sinaasappel- en citroenboompje. De ChoisyaAztec Pearl‘ plant bloeit in de periode februari-juni met witte bloempjes, met soms een tweede bloei in de herfst. Eigenlijk is deze plant het meest geschikt voor een koele serre, want veel vorst verdraagt hij niet. Hij wordt 2 meter hoog.

Lees verder onder de advertentie

Is de Choisya ‘Aztec Pearl’ wintergroen?

Choisya ‘Aztec Pearl’ is een wintergroen struikje met verrukkelijk, honingzoet geurende bloemen. Doordat het klimaat verandert, redden ze het steeds beter in onze contreien. Tot voor kort was de Choisya ‘Aztec Pearl’ voornamelijk een kuipplant die vorstvrij moest overwinteren. Nu wordt hij steeds vaker ook in de volle grond geplant, maar dan wel heel beschut, warm en vooral zonnig. De Choisya ‘Aztec Pearl’ planten komen niet voor niets uit Mexico.

Hoe kan ik de Choisya ‘Aztec Pearl’ verzorgen?

De Choisya ‘Aztec Pearl’ houdt van voedzame, humusrijke grond die liefst zuur moet zijn (in ieder geval geen kalkrijke grond) en groeit liefst zo beschut mogelijk: niet op het oosten, waar koude winterwind en ochtendzon verwoestend kunnen werken, maar in de volle zon voor een zuidmuur, liefst in een patio of andere ruimte met maximale bescherming tegen de elementen. Als je Choisya ‘Aztec Pearl’ water geeft moet je onthard water geven (regenwater).Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Hoe kan ik de Choisya ‘Aztec Pearl’ beschermen tegen vorst?

Bescherm de plant tegen strenge vorst. Zet hem binnen indien mogelijk of span er vitrage over. Lees ook eens het interessante artikel over het planten beschermen tegen vorst. Als uw Choisya ‘Aztec Pearl’ in een pot staat, kunt u om de vier weken voeding in zwakke concentratie geven.

Lees verder onder de advertentie

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijnse naam

Choisya 'Aztec Pearl'

Cult

'Aztec Pearl'

Familie

Choisya

Onderhoud

Verzorging

Goede winterbescherming geven of binnenhalen.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

Van april tot augustus evt. licht mesten

Winterhard

vrij slecht

Bodem

iets zure, humusrijke grond

Vochtigheid

normaal

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

80

Maximaal

100

Beschrijving

tot 1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni