5 tips om je balkon of dakterras weatherproof te maken

beeld vtwonen Beeld

Van het zonnetje genieten op je balkon is heerlijk, maar feit is wel dat de donkere en regenachtige dagen weer voor de deur staan. Grote kans dat als jij net lekker buiten zit het opeens gaat stortregenen of stormen. Met deze weatherproof tips zijn jij en de meubels op je balkon of terras bestand tegen het slechte weer. Bijkomend voordeel? Ook de zon is dankzij deze tips geen probleem.

Lees verder onder de advertentie

Storm op komst

Op een hooggelegen oppervlak heeft de wind meer kans om spullen omver te waaien dan in de tuin. Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van de tuinmeubels. Kies liever een wat zwaardere variant (hout) dan de lichte versie (kunststof en aluminium). En zijn de weersvoorspellingen verre van rooskleurig? Zet dan de tuinmeubelen dicht bij een muur en bind ze aan elkaar vast met een spanband of stevig touw. Zo bescherm je je tuinmeubelen tegen een flinke regen- of stormbui.

LEES MEER
Bescherm de tuin tegen harde wind of storm

Weatherproof vloerkleed

Je balkon of terras gezellig maken? Een vloerkleed leent zich daar perfect voor. Ook als het weer onvoorspelbaar is. Kies dan voor een sfeermaker die de hele zomer buiten kan liggen zoals een vloerkleed van een synthetisch materiaal, vaak polypropyleen. Hierdoor zijn ze weerbestendig en is zelfs de felste zonnestraal geen probleem. Het kleed verkleurt niet, wordt niet warm en als het water opeens met bakken uit de lucht valt hoef je ‘m dus ook niet binnen te halen.

Lees verder onder de advertentie

Gemak dient de mens

Niet alleen vloerkleden zijn er in weerbestendige versies, ook tuinkussens kunnen vaak prima tegen een regenbui. Kies je voor zo’n variant? Dat scheelt weer opbergplek voor de kussens op de beperkte buitenruimte. Zo benut jij de kleine ruimte optimaal. En er is nog een voordeel: je hoeft niet elke keer met de kussens te sjouwen. Is de zomer echt voorbij en ga je niet meer zo snel de tuin in, dan kunnen de kussens altijd nog prima overwinteren in de berging.

beeld vtwonen Beeld JA | vtwonen 04-2018 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Stan Koolen
Beeld JA | vtwonen 04-2018 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Stan Koolen
Lees verder onder de advertentie

Geen natte voeten meer

Heb je nou een mooie plantenpot gekocht voor op je terras of balkon? Controleer dan of er een gat in de bodem zit. Dit zorgt ervoor dat overtallig water weg kan en voorkomt dat jij met natte voeten naar binnen loopt. Zit er geen gat in de bodem? Boor die er dan zelf in, zodat je geen last van meer hebt van overtollig water in en rond de pot.

Een hoes die alles af stoot

Ben je bang voor vlekken op je bank, kussens of kleed en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is een waterbestendige hoes een goede oplossing. Deze hoezen doe je om je buitenmeubels heen om ze nog beter te beschermen. Let op: het is belangrijk om de hoes zo vast te maken dat het tegen elk stootje of druppeltje kan. En wanneer de zon weer begint te schijnen, kan de hoes er meteen weer af.

LEES OOK
De mooiste planten voor het balkon

Lees verder onder de advertentie

Moois voor buiten…

Bron: beeld 1: vtwonen special tuin 6 | tekst: Monique Butter | tekstbewerking Liza Roest | beeld 2: vtwonen 04-2018 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Stan Koolen