Balkonplanten die de winter wél overleven

beeld vtwonen Beeld vtwonen 08-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar \n\nvtwonen 08-2017 - balkonplanten in de winter
Beeld vtwonen 08-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar \n\nvtwonen 08-2017 - balkonplanten in de winter

Het duurt niet lang meer totdat het winter is. Kale bomen en struiken domineren dan het straatbeeld, maar dat hoeft niet te betekenen dat je balkon (of tuin) er ook kaal bij staat. Er zijn namelijk een aantal balkonplanten die zich in de winter helemaal in hun element voelen.

Lees verder onder de advertentie

Bergthee

Je herkent de bergtheeplant aan zijn rode besjes die tussen de diepgroene bladeren in trossen op elkaar groeien. De bergthee is wintervast omdat de bladeren een vetlaagje hebben die de plant beschermt tegen vorst. Mis je kleur in je uitzicht naar buiten, dan is dit een fijne plant. De besjes zitten er het hele winterseizoen plus het voorjaar aan. Waar voor je geld, dus!

Tuininspiratie nodig?
Kijk buiten bij deze voormalige appelboerderij

Trompetboom

Een balkon hoeft echt niet alleen voor planten te zijn. Je kunt er ook een kleine boom op kwijt. Leuk vlak voor je raam om binnen met buiten te verbinden. De trompetboom is in dat geval je beste vriend. Deze boom wordt niet te hoog wordt én heeft de winter als favoriete seizoen. Je hoeft het boompje niet te snoeien (heel fijn) en krijgt in het voorjaar prachtige trompetvormige bloemen die heerlijk zoet ruiken. Een cadeautje van de natuur!

Lees verder onder de advertentie

Kerstroos

Door de bloeiperiode van deze plant wordt de Kerstroos (Helleborus) ook wel de Christmas Carol genoemd. In oktober tot januari voelt deze plant zich buiten het lekkerst. Tussen de bladeren groeien langzaam kleine, roze of rode roosachtige bloemen die voor gezelligheid op het balkon zorgen. Eén van de beste balkonplanten, als je het ons vraagt. Wil je het balkon nóg sfeervoller maken, lees dan dit.

Kerstroos (Helleborus) Beeld
Lees verder onder de advertentie

Winterheide

Winterheide – ook wel White Perfection genoemd – bloeit van december tot april. Met z’n sprietige takken en kleine witte bloemen staat ‘ie als een sneeuwbal op het balkon. Let it snow, maar dan anders. Als je niet echt groene vingers hebt is dit zeker een makkelijke plant. En wanneer de bloemetjes bruin worden haal je ze er zelf makkelijk af. Zo blijft de winterheide er prachtig uit zien.

Winterviolen

Het zit natuurlijk al in de naam, maar de winterviolen zijn goede balkonplanten die de winter overleven. Deze planten bloeien namelijk de hele winter door. Wanneer het vriest, hangen de planten wat slap. Maar zodra het weer wat warmer wordt, gaan ze weer omhoog staan.

Paarse violen Beeld unsplash
Beeld unsplash
Lees verder onder de advertentie

Mooie bloempotten voor buiten

Bron: beeld 1: vtwonen 08-2017 | fotografie Sjoerd Eickmans | styling Liza Wassenaar | beeld 3: Unsplash