WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een zwart-wit interieur ademt Hollywood

Waan je in de wereld van de Hollywood diva’s van weleer met een spannend lijnenspel in een zwart-wit interieur met heldere contrasten, klassieke dessins, grafische elementen en verrassende eyecatchers. Alsof Greta Garbo elk moment haar opwachting kan maken.

zwart-wit interieur blauwe bank zwart-witte kussens
Fluwelen bank van Wendelbo, poef van Aytm (Goeds). Fauteuil van Woud, lamp van Woud (Eijerkamp). Karpet Mekong Nights van wol en katoen (AAI made with love). Kruk van draadstaal, grote draadmand (Pols Potten). Kussens met geometrische patronen, kommetje, vaas (HKliving). Langwerpig kussen met franje (Ksähar). Gevlochten mandje (Household Hardware).

Koninklijke allure in een zwart-wit interieur

Als in een ingekleurde zwart-witfilm zorgt de koningsblauwe bank voor een wow-effect. Juist de tegenstellingen maken het spannend: de strakke grafische patronen, zoals je die tegenwoordig weer veel terugziet in behang, naast het kriskras gevlochten draadstalen tafeltje, het zachte fluweel gemixt met primitieve dessins. Ook de rondingen zijn, omdat ze niet helemaal rond zijn, levendig. Het resultaat: een en al allure in dit zwart-wit interieur.

Keuken met witte tegels
Tegels van Droog Design prijs op aanvraag (Dtile). Gordijn van handbedrukte stof (Charlene Mullen). Gietijzeren pannen van Dutch Oven (200° Fahrenheit). Zwart-witte schalen van keramiek, gestreepte mok, gevlochten pot met deksel (Household Hardware). Keramisch ovenschaaltje met handvatten, kommen, espressokopjes, teakhouten lepels, afwasborstels (HKliving). Schoonmaakdoekjes van Ferm Living met print (Kolk en Kolk). Bestek van vtwonen (vtwonen.nl). Lockerkasten (Van Dijk & Ko). Ansichtkaart (ArtUnlimited). Kaart met tekst uit Get of the internet van Bis Publishers.nl met kreten uit de popmuziek (Popmusicwisdom). Kom met oor privébezit.

Spelen met dessins

Een mooi grafisch lijnenspel kun je zelfs tot in de keuken doorvoeren. De betegeling lijkt traditioneel, maar is het niet: de tegels gaan heel verrassend het bochtje om. De keiharde strakke lijnen gecombineerd met de bijna primitieve, met de handgetekende dessins van de Afrikaanse manden voegen er een flinke dosis raffinement toe in dit zwart-wit interieur. Bekijk hier alle tegels uit de vtwonen collectie.

divan kledingkamer zwart-wit interieur
Zwart-wit gestreept behang Magnus Black van Sandberg (De Ru). Kamerscherm van staaldraad (Pols Potten). Divan Habiba met wollen bekleding (Ksähar). Lamp Sunflower (Dirk Vander Kooij). Hangknop van geborduurde stof en koper (Charlene Mullen). Plumeaus, set van 2 (HKliving). Kleding (10Days).

Hollywood chic

Vlei je als een filmdiva na een premièreparty neer. Alles ademt hier die rijke jaren ’20 allure en toch is het helemaal van nu. De divan, de lamp, het kamerscherm, de plumeau, de knop van geborduurde stof: de vormen zijn herkenbaar, maar worden op een andere manier toegepast in dit interieur in zwart-wit. Chic van hier tot Hollywood!

Slaapkamer zwart wit
Behang Stucco Gloria van Rebel Walls (De Ru). Zwarte sprei met witte strepen, gestreepte kussens van jersey, vierkant, rechthoekig (10Days). Gebreide plaid met zwarte rand, kom, fotolijst (HKliving). Tafel (Household Hardware). Vaas van Ferm Living, kaarsenstandaard met spiegel van Ferm Living (Kolk en Kolk). Vloerkleed van vtwonen (vtwonen).

Slaapkamer met zwart-wit interieur

Divawaardig, deze slaapkamer in zwart-wit. Het barokke ornamentachtige behang vormt een spannende tegenhanger voor de zwart-witte strepen. Allemaal klassieke elementen die de tand des tijds met verve hebben doorstaan en in hun nieuwe rol nog steeds de show stelen.

Zin om jouw Holywood-interieur bij elkaar te shoppen? Je vindt de mooiste items in de vtwonen shop.

Shop de stijl

nog meer: styling