WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo style je een herfstboeket

Tijdens mijn bezoekjes aan het tuincentrum ontdek ik voortdurend mooie nieuwe dingen die ik maar met moeite kan laten liggen. Dit keer werd ik erg geïnspireerd door de mooie herfst takken die bij de bloemen afdeling werden gepresenteerd. Vormen en kleuren die helemaal bij dit seizoen passen waardoor je bijna zin zou krijgen in de donkere dagen. herfstboeket-stylen

Vintage

Stiekem hou ik ook wel van de herfst, ik kan echt genieten van de bladeren aan de bomen die verkleuren naar geel, oranje, bruin en rood… Ik nam dus een aantal takken mee naar huis die ik mooi bij elkaar vond passen. Je kunt deze takken op verschillende manieren gebruiken als sfeermaker in huis. Ik koos ervoor om ze te verdelen over verschillende vazen. Als eerst verzamelde ik al mijn vintage vazen en dat zijn er nogal wat! Ik maakte een selectie op basis van verschillende bruintinten. Wat zijn de patronen toch mooi van de, vaak uit Duitsland afkomstige, retro vazen. In dit geval worden de warme kleuren van de herfsttakken nog eens extra versterkt door de kleuren van het keramiek.

herfstboeket-stylen

Glas

Wat eigenlijk altijd erg goed werkt zijn takken of bloemen in verschillende glazen vazen. Doordat de vazen transparant zijn, blijven de takken de hoofdrol spelen en lijken ze bijna te zweven. Kies voor verschillende groottes en hoogtes voor een spannend geheel. Helaas is er, tijdens het fotograferen van deze setting, een glazen vaas gesneuveld. Maar zoals je ziet; ik heb er genoeg!
Je kunt natuurlijk ook tijdens een rustgevende boswandeling een aantal takken verzamelen en deze thuis in je mooiste vazen zetten! Als je het water regelmatig ververst, kunnen de takken vaak nog best een tijdje mee.

Wit op wit

Als laatste maakte ik gebruik van alleen maar witte vazen. Omdat de kleur wit het geheel met elkaar verbindt, maakt het eigenlijk niet uit welke vorm de vaas heeft. Stop niet teveel takken in 1 vaas, soms is 1 tak al genoeg en juist zo mooi in zijn eenvoud.

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: styling