WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Boem! Zo krijg je meer kleur in huis

Mooi hoor, al die natuurlijke tinten, maar ben jij meer van de spanning? Dan wordt het tijd voor meer kleur in huis! Breng de fun terug met een explosie van turquoise, roze, oranje, paars en geel. Op de muren of met vrolijke accessoires en meubels. Klaar voor deze verfbom?

vtwonen 08-2016 | houten scheidingswand kleurrijk interieur | kleur in huis

Opfleurkleuren

Kleur doet iets met je, bewust en onbewust. Daarom is het helemaal niet gek om je in de werking van kleuren te verdiepen. Zo associëren we rood met de liefde en ben je tegelijkertijd alert als je deze kleur ziet. Daardoor is het soms een lastige tint in het interieur, omdat het een beetje een druktemaker is.

Blauw doet ons denken aan de lucht en de zee en straalt daardoor een rustige energie uit. Fijn als je zelf maar door blijft denderen. Groen staat voor fris, de natuur en kan eigenlijk overal in huis. Van roze krijgen vooral vrouwen een boost: het staat voor schoonheid en romantiek en maakt zelfverzekerder. En dan de nummer één in opfleuren: geel. Je zult merken dat je echt gelukkiger wordt van een gele muur, vaas of lamp in huis.

LEES OOK
Zo beïnvloedt kleur in huis jouw stemming

Kleurrijke meubels

Vaak worden accessoires als kleurbommen ingezet, maar een meubelstuk in een een vrolijke kleur is pas echt een statement. Een mooie strakke designbank wordt nog mooier in helderblauw of zomers geel. Het maakt je huis bovendien persoonlijker, want de kleur verraadt ook wat van jouw karakter. En als je de rest van het interieur ingetogener houdt, hoef je echt niet bang te zijn dat je er een jaar later alweer klaar mee bent. Je zult juist zien dat je elke keer een glimlach op je gezicht krijgt als je de kamer binnenstapt. Zie dat met grijs maar eens te bereiken…

Verf je vrolijk

Bij twijfel niet doen, is vaak het advies. En toch dagen we je uit om je op kleurenvlak een keer lekker te laten gaan. Een muur heeft zo weer een andere kleur als het resultaat toch te heftig voor je is. Behang is trouwens ook perfect voor een snelle metamorfose. Met onze tips voor behangen en stappenplan voor verven draai je je hand er echt niet meer voor om.

Voor de echte durfals: heb je ooit aan het schilderen van het plafond gedacht? Marianne deed het een tijdje terug in Weer verliefd op je huis in Rotterdam, met een cosy zachtgeel plafond als resultaat.

nog meer: styling