WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

We gaan voor groen dit najaar

Al kleuren alle bladeren buiten beetje bij beetje oranje en geel, dit najaar wordt het binnenshuis groener dan ooit. Van frisgroen tot olijf en army, alle schakeringen komen we tegen. En niet alleen in de woonkamer druppelen de groene accessoires binnen, ook in de keuken en badkamer zijn we helemaal om. Zo mooi kan groen in huis zijn!

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | groene fauteuil met open haard
Vloerkleed Tirmah Interiors. Fauteuil erfstuk. Poefs Missibaba. Witte schaal met kandelaren her en der verzameld door Kerryn. Rood, keramieken kunstwerk Ben Orkin. Beeld meisje met haan Shirley Fintz. Schaaltje souvenir uit India. Overig onbekend.

Was het ooit weg dan?

Groen de nieuwe trend, denk je nu misschien? Het klopt dat groen altijd als een boomerang weer terugkomt als de kleur even wat minder zichtbaar is. En dit jaar is dat misschien net even met iets meer snelheid en vooral grootser. Als je het aandurft uiteraard. Want die groene muur, bank of fauteuil waren misschien al op het randje, maar nu gaan we voor plekken waar meestal niet zo wordt uitgepakt.

Het fijne van groen in huis

Groen staat voor de natuur, voor rust en reinheid. Iedereen knapt op van een beetje groen in huis. Het werkt ontspannend, is een ideale combinatiekleur en je raakt er niet snel op uitgekeken, zelfs niet op zo’n knalgroene trap als hieronder. Ben je meer van de kleine gebaren, dan tover je zo meer groen in huis met een bezoek aan de plantenwinkel. Nog goed voor de luchtzuivering ook.

LEES OOK
Zo beïnvloedt kleur in huis jouw stemming

vtwonen 07-2021 special | groene trap Gina en Asher | meer groen in huis
Lichte wandtegel Marrakesh, kleur Seagreen, glans, 6,5×40 cm. Donkere wandtegel Marrakesh, kleur Army Green, glans, 6,5×40 cm . Vloertegel Composite, kleur Multicolor, 120×120 cm. Betonnen wastafel Tank met kraangat, kleur Concrete Black, 10x60x46 cm (hxbxd). Metalen frame, kleur Black, 81x60x45 cm (hxb). Planchet Frame, kleur Oak Black, 6×41 cm. Wastafelkraan Grip, kleur Black Steel, met twee hendels. M.m.v. vtwonen.nl (spiegel Umbra, badlakens van Marc O’Polo), nordal.eu (plantenpot), polspotten.nl (keramieken kruk), bungalow.dk (beker, lichtgroene wafeldoek, grijze gastendoek), hm.com (handzeep Meraki).
vtwonen 08-2021 | hoge bruine keuken met houten aanrecht en zwart stalen constructie en twee katten
Keuken op maat gemaakt Studio Tijn, Bloempot Loods 5. Mozaïktegels Kol tegels & Sanitair. Planten tuincentrum.

Groen in de woonkamer

Met groen in huis ga je eigenlijk nooit te ver, als je verschillende groenen combineert dan kun je met een gerust hart de hele woonkamer vergroenen. De basis hiervoor maakt niet uit, met een houten vloer krijg je een heel natuurlijke look en heb je een strakke vloer heeft groen een heel industrieel of vintage tintje. En de mooiste designmeubels worden nog mooier met een klassieke, groene stof.

Groen in de badkamer

Durf jij een groene badkamer aan? En dan bedoelen we van tegel tot bad? In de vtwonen badkamercollectie vind je een schat aan groeninspiratie voor deze ruimte in huis. Combineren met zwart, terra en zachtroze kan ook. Alsof je zo een hammam instapt. En met een bronskleurige kraan erbij is de glamour compleet.

LEES OOK
De nieuwe vtwonen badkamercollectie: spa aan huis

Groene keuken

Een bestaande keuken vergroenen is misschien niet eens zo moeilijk. Keukenkasten van hout kun je zelf voorzien van jouw favoriete groentint, maar ook kunststofdeuren kun je door middel van wrappen van een nieuwe look voorzien. Nieuwe handgreep erop en in een zondag heb je een nieuwe keuken.

LEES OOK
Dit is alles wat je moet weten over de keuken wrappen

Zijn de kastjes prima, maar vragen de muren om meer groen? Met handgebakken tegels uit de vtwonen collectie of een groen mozaïek krijgt de keuken er een blikvanger bij. Al is het maar een nis, zoals rechtsboven te zien is. Zelf tegelen is prima te doen, maar trek er wel genoeg tijd voor uit.

Moois in het groen…

nog meer: styling