WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom bijzondere vormen en grote objecten ineens een trend zijn

Neem grillige lijnen, organische vormen, ornamenten en grote objecten en mix deze tot een kloppend geheel. Het resultaat? De natuurtrend in een nieuw, hip jasje. Hoe je de mooiste compositie voor elkaar krijgt, verklappen we hieronder.

Accessoires met organische vormen zijn de trend van 2021
Behang Uno uit de collectie Insero in kleur 46550 (arte-international.com). Metalen tafels klein, groot (thingsilikethingsilove.com). Wit keramieken doodle beeld, wit keramieken hoofd groot, keramieken hoofd klein, abstract beeld torso, witte keramieken vaas (theodeto.com). Houten kunstobject van blokken, houten hoofd (nrdrhvn91.nl). Zandkleurige vaas klein (covanderhorst.nl). Witte vaas met bol, grijze betonnen sokkel (loods5.nl/design). Zandkleurige vaas groot (brechtjeolsthoorn.nl). Keramieken lampion Physalis (letoile.store). Bruine stenen pot, bruine canvas lampenkap (tinekhome.com).

De eco-look

Een deukje hier en daar is geen bezwaar: accessoires, meubels, muren en lampen hoeven niet meer glad gepolijst te zijn. Juist niet! Dat ongepolijste maakt elk item uniek en geeft je het gevoel echt iets bijzonders in handen te hebben. Die pure eenvoud is waar we allemaal behoefte aan lijken te hebben anno 2021.

Maar saai is het allerminst. De schoonheid zit ‘m juist in de combinatie van het aardse, het anders-dan-anders zijn, de organische vormen en het duurzame materiaal. De ene expert noemt het een reactie op corona, de andere kenner zegt dat die eco-look er al even aan zaten te komen. Mooi is het in ieder geval.

LEES OOK
Dag strak, hallo muur met structuur

Natuurlijke materialen

Bij ambachtelijke en natuurlijke materialen moet je denken aan klei, keramiek, linnen en gerecyclede materialen. “Mooie producten voor mens en milieu”, zo vat vtwonen formulemanager Tanja Saarberg het samen. Ook in de nieuwe vtwonen huiscollectie vind je veel nieuwe accessoires gemaakt van zogenaamde ecomix. Dit bestaat uit verpulverde materialen als textiel en klei, vermengd met ecolijm. Uiteraard biologisch afbreekbaar.

Kloppend geheel

Natuurlijk zorgen de accessoires voor de juiste sfeer in het interieur. Maar hóe je de accessoires neerzet en combineert, is echt de kers op de taart. Omdat niet in iedereen een Frans, Fietje, Marianne of Eva schuilt, kun je een paar stylingregels aanhouden waarmee je van alle losse items ineens een kloppend geheel maakt.

LEES OOK
Met de regel van drie kan iedereen stylen

De regel van drie is zo’n handig handvat. Het komt er in het kort op neer dat een oneven aantal items het altijd beter doet dan een even aantal. Werk verder met verschillende hoogtes, structuren en kleuren. Bekijk tenslotte af en toe van een afstand wat het resultaat van je werk is.

nog meer: styling